Salata de vinete este salata mea preferata 😉 as manca-o oricand, mai ales asa cum am invatat sa o fac de la mama. Este o gustoasa, cremoasa, fina si se face foarte usor.
Ingrediente
– 3 vinete coapte sau scoase din congelator
– 1 ceapa tocata foarte marunt
– 1 galbenus de ou
– 1 lamaie
– 350- 400 ml ulei de floerea soarelui
– 1-2 lingurite sare
Mod de preparare
Am sa va arat cum o fac eu, imi place varianta simpla cu ceapa, fara maioneza, cu galbenus de ou si ulei, asa am invatat de la mama si va spun inca o data ca este o salata foarte buna, cremoasa si fina. Acasa este trecuta la „specialitatea casei” 😉
In vasul de la mixer punem vinetele scurse bine, ceapa tocata, galbenusul, sarea si 1/2 suc de la o lamaie.
Pregatim mixerul si sticla de ulei.
Fara sa le mai tocam, ne apucam sa le batem bine cu mixerul.
Uleiul il punem pe rand (cantitatea este aproximativa, in functie de marimea vinetelor) si amestecam cu mixerul pana obtinem o salata fina si cremoasa, gustam si mai adaugam sare si suc de lemaie daca este nevoie.
Se pune in caston sau pe platou si se orneaza dupa plac.
Este delicioasa cu paine cu seminte sau paine prajita si rosii .
Sa va fie de bine si sper sa va placa salata mea. 🙂
Foarte bine arata salata ! ❤
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Multumesc! :* ❤
ApreciazăApreciază
Nu le toci înainte sa le amesteci cu mixerul?
ApreciazăApreciază
Nu le toc, le fac asa cum am aratat in imagini 😉 iar rezultatul este cel pe care il vezi, garantez asta!!! 🙂
ApreciazăApreciază