Cheesecake-ul este cu siguranta o prajitura foarte iubita. Se pregăteşte rapid, e uşor de făcut, e foarte gustoasă si o poti pregati in nenumarate feluri si combinatii, cu sau fara fructe. Asa ca azi am sa va arat varianta mea cu afine, se pot folosi si alte fructe.
Ingrediente
– 450 g biscuiti
– 250 g unt topit
– 400 g branza de vaci cremoasa ( almette, philadelphia, branza de vaci de la lidl la galeata este foarte buna, fina si cremoasa)
– 4-5 linguri de miere
– 400 ml. smantana pentru frisca sau frisca lichida
– 10 g gelatina
– 250 g afine
– 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare
Biscuiti se maruntesc intr-o punga cu ajutorul batatorului de carne.
Se torna 150g unt topit peste biscuitii sfaramati.
Se amesteca bine, se pune in forma de tarta cu inel detasabil (in cazul meu o forma de silicon cu suport de sticla, diametru 27cm) si cu ajutorul unei linguri se niveleaza frumos. Se da la rece si ne apucam de crema.
Punem gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece pentru 10 minute, dupa care se topeste la bain marie sau la microunde ( cateva secunde sa nu fiarba) si se lasa sa se raceasca. Amestecam bine branza cu mierea. Batem frisca, adaugam crema de branza, amestecam bine cu ajutorul unui tel ca sa ramana crema pufoasa, punem gelatina topita, amestecam din nou si turnam crema peste blatul de biscuiti. Se mixeaza afinele cu zaharul vanilat si nu uitam sa oprim cateva pentru decor. Crema de afine se pune peste crema de branza si cu un bețișor de frigarui am amestecat cremele formand un mozaic. Se decoreaza cu afine si se lasa la frigider minim 4 ore, eu l-am lasat de seara pana dimineata.
Sectiune.
Si o felie pentru pofticiosi. 🙂
Aceeasi reteta doar ca am pus merisoare in loc de afine.
Cu capsuni.
Cu fructe de padure.
Sa o savurati cu placere. 🙂
Mmmmmm , ce pofta mi`ai facuttt! 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
:)))))) :* ❤
ApreciazăApreciază