Prajitura Congo

 

 

IMG_6064

 

 

Aceasta prajitura este combinatia ideala intre un blat pufos, o crema aromata de nuca, o crema fina de ness si un grilias crocant de nuca prajita.

IMG_6066

 

 

 

Ingrediente

Pentru blat:

-7 oua

-7 linguri zahar 

-7 linguri faina

-2 linguri cacao

-1 lingura apa minerala

Crema de nuca:

-300 g nuca macinata

-8 linguri zahar

-200 ml lapte

-1 zahar vanilat

Crema de ness:

-4 oua

-7 linguri zahar

-3 linguri ness

-250 g unt  

Mod de preparare

Pentru blat se separa cele 7 oua, se bat bine de tot albusurile cu praful de sare si se adauga zaharul.Cand spuma este tare se adauga gălbenușurile și faina, se amesteca usor de sus in jos. Se imparte in doua compozitia iar in una se pune 1 lingura de apa minerala si 2 linguri de cacao. Cele doua compozitii se pun in tava in asa fel incat sa se obtina un blat mozaic, cate o lingura din fiecare compozitie pe rand. Se coace in tava tapetata cu hartie de copt  20-25 minute la foc mediu pana trece proba scobitorii.

IMG_6046

 

Dupa coacere.

IMG_6047

 

Crema de nuca: cele 300g nuca macinata cu 8 linguri zahar, 1 zahar vanilat, 200ml lapte se fierb pana se ingroasa, iar crema obtinuta se pune asa fierbinte peste blatul rece.

IMG_6049

 

Crema de ness

Ouale, zaharul și cafeaua ness se fierb pe baie de aburi pana se îngrășa, după care se răcește. Untul se bate spuma, iar crema de ness răcita se adauga pe rând lingura cu lingura, mixam bine pana obținem o crema fina și pufoasa.

IMG_6050

 

Se pregateste griliasul, se taie marunt o cana de nuci si se pune la prajit. Separat se pune o  cana de zahar  la topit pe foc mic. Cand zaharul este caramelizat se adauga nucile si se amesteca putin pentru a ajunge caramel pe fiecare parte a nucilor. Griliasul se pune pe o hartie de copt si se intinde. Cand s-a racit, se pune griliasul intr-o punga solida si se bate cu batatorul de carne.   Griliasul astfel obtinut se pune peste crema de ness.

IMG_6051

 

 

Se taie bucatele.

IMG_6056

 

IMG_6067

 

IMG_6062

 

Sa o savurati cu placere!

 

8 gânduri despre &8222;Prajitura Congo&8221;

Lasă un comentariu