Prajitura Congo

 

 

IMG_6064

 

 

Aceasta prajitura este combinatia ideala intre un blat pufos, o crema aromata de nuca, o crema fina de ness si un grilias crocant de nuca prajita.

IMG_6066

 

 

 

Ingrediente

Pentru blat:

-7 oua

-7 linguri zahar 

-7 linguri faina

-2 linguri cacao

-1 lingura apa minerala

Crema de nuca:

-300 g nuca macinata

-8 linguri zahar

-200 ml lapte

-1 zahar vanilat

Crema de ness:

-4 oua

-7 linguri zahar

-3 linguri ness

-250 g unt  

Mod de preparare

Pentru blat se separa cele 7 oua, se bat bine de tot albusurile cu praful de sare si se adauga zaharul.Cand spuma este tare se adauga faina, se amesteca usor de sus in jos. Se imparte in doua compozitia iar in una se pune 1 lingura de apa minerala si 2 linguri de cacao. Cele doua compozitii se pun in tava in asa fel incat sa se obtina un blat mozaic, cate o lingura din fiecare compozitie pe rand. Se coace in tava tapetata cu hartie de copt  20-25 minute la foc mediu pana trece proba scobitorii.

IMG_6046

 

Dupa coacere.

IMG_6047

 

Crema de nuca: cele 300g nuca macinata cu 8 linguri zahar, 1 zahar vanilat, 200ml lapte se fierb pana se ingroasa, iar crema obtinuta se pune asa fierbinte peste blatul rece.

IMG_6049

 

Crema de ness: 4 oua, 7 linguri zahar,3 linguri ness, se fierb pe aburi pana se ingroasa, apoi se lasa la racit.  Se bate untul cu mixerul pana devine spumos apoi se adauga pe rand  crema racita amestecam bine ca sa obtinem  o crema pufoasa. Crema de ness se pune peste crema de nuca si se da la rece.

IMG_6050

 

Se pregateste griliasul, se taie marunt o cana de nuci si se pune la prajit. Separat se pune o  cana de zahar  la topit pe foc mic. Cand zaharul este caramelizat se adauga nucile si se amesteca putin pentru a ajunge caramel pe fiecare parte a nucilor. Griliasul se pune pe o hartie de copt si se intinde. Cand s-a racit, se pune griliasul intr-o punga solida si se bate cu batatorul de carne.   Griliasul astfel obtinut se pune peste crema de ness.

IMG_6051

 

 

Se taie bucatele.

IMG_6056

 

IMG_6067

 

IMG_6062

 

Sa o savurati cu placere!

 

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Prajitura Congo&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s