Aceasta prajitura este combinatia ideala intre un blat pufos, o crema aromata de nuca, o crema fina de ness si un grilias crocant de nuca prajita.
Ingrediente
Pentru blat:
-7 oua
-7 linguri zahar
-7 linguri faina
-2 linguri cacao
-1 lingura apa minerala
Crema de nuca:
-300 g nuca macinata
-8 linguri zahar
-200 ml lapte
-1 zahar vanilat
Crema de ness:
-4 oua
-7 linguri zahar
-3 linguri ness
-250 g unt
Mod de preparare
Pentru blat se separa cele 7 oua, se bat bine de tot albusurile cu praful de sare si se adauga zaharul.Cand spuma este tare se adauga gălbenușurile și faina, se amesteca usor de sus in jos. Se imparte in doua compozitia iar in una se pune 1 lingura de apa minerala si 2 linguri de cacao. Cele doua compozitii se pun in tava in asa fel incat sa se obtina un blat mozaic, cate o lingura din fiecare compozitie pe rand. Se coace in tava tapetata cu hartie de copt 20-25 minute la foc mediu pana trece proba scobitorii.
Dupa coacere.
Crema de nuca: cele 300g nuca macinata cu 8 linguri zahar, 1 zahar vanilat, 200ml lapte se fierb pana se ingroasa, iar crema obtinuta se pune asa fierbinte peste blatul rece.
Crema de ness
Ouale, zaharul și cafeaua ness se fierb pe baie de aburi pana se îngrășa, după care se răcește. Untul se bate spuma, iar crema de ness răcita se adauga pe rând lingura cu lingura, mixam bine pana obținem o crema fina și pufoasa.
Se pregateste griliasul, se taie marunt o cana de nuci si se pune la prajit. Separat se pune o cana de zahar la topit pe foc mic. Cand zaharul este caramelizat se adauga nucile si se amesteca putin pentru a ajunge caramel pe fiecare parte a nucilor. Griliasul se pune pe o hartie de copt si se intinde. Cand s-a racit, se pune griliasul intr-o punga solida si se bate cu batatorul de carne. Griliasul astfel obtinut se pune peste crema de ness.
Se taie bucatele.
Sa o savurati cu placere!
Foarte faina reteta! Foarte fina trebuie sa fie crema de unt cu ness 😉
ApreciazăApreciază
Sa sti ca este fina si in combinația cu nuca e un deliciu.
ApreciazăApreciază
Foarte buna aceasta prajitura!
ApreciazăApreciază
Multumesc 🙂 ❤
ApreciazăApreciază
Ce faci cu galbenusurile de la ouăle pt blat?
ApreciazăApreciază
Scuze😊am editat acum,se pun in blat. 😘
ApreciazăApreciază
Buna ziua! Modul de preparare pentru crema de ness??Mulțumesc!
ApreciazăApreciază
Scuze pentru scăpare, am adăugat modul de preparare. Cu drag. 😊
ApreciazăApreciază