Cea mai simpla si rapida prajitura, dar in acelasi timp delicioasa. Este combinatia perfecta de blat crocant, mere cremoase si aroma de scortisoara.
Ingrediente
-1 cana faina
-1 cana gris
-1 cana zahar
-1 pachet unt (sau margarina daca țineți post)
-2 kg mere
-scortisoara
Mod de preparare
Asa cum se intelege si din denumirea prajiturii prea multe nu avem de facut 😉 eu as indrazni s-o numesc „Prajitura pe repede inainte” dar pentru ca asa mi-a fost prezentata si asa este cunoscuta nu indraznesc sa contrazic „lenesii” care se lauda cu minunata lor prajitura. Asa ca prima data pornim cuptorul. Pregatim ingredientele uscate pe care le punem intr-un bol (cana mea are 300 ml) si le amestecam bine, untul il taiem in jumatate, iar merele le curatam si le radem. Si uite asa am terminat toata treaba. 🙂
Punem hartie de copt in tava si radem pe razatoarea mare jumatate din pachetul de unt.
Impartim amestecul ingredientelor uscate in jumatate (amestecul meu a avut aproape 1 kg), apoi presaram o parte peste untul ras.
Stoarcem usor merele, apoi le punem in tava.
Presaram scortisoara si obtional putin zahar brun si ghimbir.
Adaugam si celalta jumatate din amestecul de faina, gris si zahar.
Radem si cealalta jumatate de unt.
Apoi introducem tava in cuptorul preincalzit pentru 50-60 minute, la foc potrivit (180 grade), pana se rumeneste frumos. Nu va pot descrie ce arome minunate se simt. 🙂
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o taiem.
Puteti sa o faceti și sub forma de tort.
Impartiti ingredientele uscate in patru parti egale la care adaugati un plic praf de copt, iar merele rase (fără sa le stoarceti) in trei parti. Intr-o forma detașabilă puneti hârtie de copt, o parte din ingredientele uscate, una de mere si tot asa pana terminati ingredientele, peste ultimul strat intindem untul. Se coace tortul 60 minute la 180 grade.
O portionam dupa bunul plac, presaram zahar pudra, scortisoara, frunze de menta …….si o savuram cu mare pofta.
Incercati si cu nuci deasupra, e …. delicioasa. 😉
Va prezint si varianta cu smochine. Am folosit doar jumatate din ingredientele uscate si am copt-o in tava cu inel detasabil, iar smocinele le-am taiat in patru.
Va doresc pofta buna! 😉