Prajitura lenesului

img_7348

Cea mai simpla si rapida prajitura, dar in acelasi timp delicioasa. Este combinatia perfecta de blat crocant, mere cremoase si aroma de scortisoara. 

img_7616

Ingrediente

-1 cana faina

-1 cana gris

-1 cana zahar

-1 pachet unt (sau margarina daca țineți post)

-2 kg mere 

-scortisoara

Mod de preparare

Asa cum se intelege si din denumirea prajiturii prea multe nu avem de facut 😉  eu as indrazni s-o numesc „Prajitura pe repede inainte” dar pentru ca asa mi-a fost prezentata si asa este cunoscuta nu indraznesc sa contrazic „lenesii” care se lauda cu minunata lor prajitura.  Asa ca prima data pornim cuptorul. Pregatim ingredientele uscate pe care le punem intr-un bol (cana mea are 300 ml) si le amestecam bine, untul il taiem in jumatate, iar merele le curatam si le radem. Si uite asa am terminat toata treaba. 🙂

img_7250

Punem hartie de copt in tava si radem pe razatoarea mare jumatate din pachetul de unt.

img_7254

Impartim amestecul ingredientelor uscate in jumatate (amestecul meu a avut aproape 1 kg),  apoi presaram o parte peste untul ras.

img_7259

Stoarcem usor merele, apoi le punem in tava.

img_7262

Presaram scortisoara si obtional putin zahar brun si ghimbir.

img_7272

Adaugam si celalta jumatate din amestecul de faina, gris si zahar.

img_7275

Radem si cealalta jumatate de unt.

img_7280

Apoi introducem tava in cuptorul preincalzit pentru 50-60 minute, la foc potrivit (180 grade), pana se rumeneste frumos. Nu va pot descrie ce arome minunate se simt. 🙂

img_7289

img_7293

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o taiem. img_7315

img_7319

Puteti sa o faceti și sub forma de tort.

Impartiti ingredientele uscate in patru parti egale la care adaugati un plic praf de copt, iar merele rase (fără sa le stoarceti) in trei parti. Intr-o forma detașabilă puneti hârtie de copt, o parte din ingredientele uscate, una de mere si tot asa pana terminati ingredientele, peste ultimul strat intindem untul. Se coace tortul 60 minute la 180 grade.

O portionam dupa bunul plac, presaram  zahar pudra, scortisoara, frunze de menta …….si o savuram cu mare pofta.

img_7330

img_7345

img_7349

Incercati si cu nuci deasupra, e …. delicioasa. 😉

img_7566

img_7567

img_7624

img_7616

Va prezint si varianta cu smochine. Am folosit doar jumatate din ingredientele uscate si am copt-o in tava cu inel detasabil, iar smocinele le-am taiat in patru.

IMG_2631

IMG_2636

IMG_2639

IMG_2641

IMG_2662

IMG_2665

IMG_2669

Va doresc pofta buna! 😉

Lasă un comentariu