Galuste cu prune și caise

img_1959Va propun un altfel de aluat pentru galustile cu prune, sper sa va placa si voua la fel de mult. 🙂img_1064

Ingrediente

-1 litru apa ( lapte)

-10 linguri ulei

– 14 linguri gris

-10 linguri faina

-2 linguri zahar

-un varf de cutit sare

-4 oua

– pesmet, aproximativ 250g

Mod de preparare

Apa si cele 10 linguri de ulei se pun la fiert, cand clociteste se ia de pe foc si se pun 14 linguri de gris, 10 linguri de faina, 2 linguri de zahar si putina sare, se amesteca foarte bine ca sa nu ramana cocoloase. După cum ați văzut am făcut și cu lapte in loc de apa și țin sa va spun ca sunt foarte bune.

IMG_1039 Adaugam cele 4 oua pe rand si amestecam din nou, vom obtine un aluat dens, destul de tare.IMG_1052Se lasa sa se raceasca apoi facem din aluatul rezultat bilute pe care le umplem cu prune, caise, smochine, alte fructe, branza, carne, mai bine zis cu ce va place. Ca sa le formați mai ușor si sa nu se lipească aluatul, ungeti mainele cu puțin ulei. Eu scot samburele prunei si pun zahar.IMG_1062Se fierb in apa cu putina sare pana se ridica deasupra , aveți grija la foc, sa nu clocotească ca se vor sparge, iar daca se întâmpla nu va speriați, le scoateți cu grija, le lăsați sa se răcească puțin si le modelați din nou ,fierbinti se tavalesc prin pesmet prajit amestecat cu zahar tos, eu pun zahar brun.

Cu caise.IMG_1251Rezultatul final.IMG_7847img_1913IMG_1262Sectiune.img_1916img_0964IMG_1274img_1926img_1959IMG_1284

Sa le savurati cu multa placere! 🙂

10 gânduri despre &8222;Galuste cu prune și caise&8221;

Lasă un comentariu