Ciocolata alba de casa cu merisoare

img_7441

Ciocolata de casa, unul dintre deserturile preferate al copilariei.

img_6383

Ingrediente

-500 gr zahar

-500 gr lapte praf

-150 ml apa

-250 gr unt 82% grasime

-1esenta vanilie

-200 gr merisoare

Mod de preparare

Se pun la fiert intr-o craticioara apa, zaharul si esenta de vanilie, amestecam pana se dizolva zaharul si incepe sa fiarba. Din acel moment lasam siropul sa fiarba 5 minute, pana se leaga ( luam o picatura intre degete si atunci cand le despartim trebuie sa se formeze un fir subtire ca o coarda) daca nu se fierbe destul ciocolata o sa fie moale, iar daca se fierbe prea mult ciocolata o sa fie tare si sfaramiciosa, asa ca mare atentie la sirop. Dupa ce siropul s-a fiert adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se topeste. Cat timp se fierbe siropul cernem laptele praf intr-un vas incapator ( daca vrem putem pune si cacao intre 50-100 gr ). Turnam siropul peste laptele praf si amestecam bine, apoi adaugam merisoarele.

img_7397

Puteti pune si stafide, nuci, alune, migdale, goji…. Ciocolata se pune intr-un vas de jena sau o tava unsa pe fund cu putin unt, se niveleaza frumos cu ajutorul unui cutit si o ornam dupa plac, in cazul meu cu merisoare si coaja de lime.  Se lasa sa se raceasca intr-un loc racoros (camara, balcon sau la frigider 3-4 ore) daca doriti niste bucati perfecte portionati ciocolata pana nu se raceste de tot.

img_7409

img_6384

Taiem ciocolata cu un cutit cu lama usor umezita in apa si o savuram cu mare placere. Am sa revin si cu alte combinatii.

img_7431

img_6377
img_7441

img_6383

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s