Gris cu lapte pane

IMG_8872

Gris cu lapte pane este un desert atat pe gustul copiilor cat si al adultilor, e unul dintre deserturile pe care ni-l facea mama destul de des  cand eram mici. E foarte simplu de facut, e bun si rece si cald, la micul dejun dar si la cina.

IMG_8876

Ingrediente

– 1 l de lapte

– 200g gris

– 6 linguri zahar

– 2 zahar vanilat

– 3 oua

– 2 linguri faina

– 150g pesmet

– ulei pentru prajit

Mod de preparare

Cand laptele a inceput sa fiarba, se pune grisul in ploaie si cu ajutorul unui tel se amesteca incontinuu pentru a nu se prinde de fundul vasului. Se adauga 5 linguri de zahar si 2 plicuri zahar vanilat. Grisul astfel obtinut se toarna intr-o tava care a fost umezita in prealabil, se niveleaza si se lasa la racit. Cele 3 oua se bat cu telul (furculita), se adauga 1 lingura zahar si 2 linguri faina. Dupa ce grisul s-a racit se taie bucatele sau dupa preferinte.

IMG_8837

Fiecare bucata se trece prin ou, dupa care se tavaleste prin pesmet.

IMG_8852

Bucatile astfel obtinute se prajesc in baie de ulei incins si se scot pe prosop de hartie.

IMG_8844

IMG_8860

IMG_8862

Se serveste cu topping de fructe, smantana dulce, ciocolata topita, inghetata, miere, scortisoara, zahar pudra………

IMG_8868

IMG_8878

Si la pachet pentru o prietena draga. 

IMG_8906

IMG_8872

Sa aveti pofta!!!!!!

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Gris cu lapte pane&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s