Tort diplomat pe blat de biscuiti

040

Tortul Diplomat este  un tort usor, racoros, pe care il gasiti facut in nenumarate feluri, cu blat pufos, piscoturi, sau blat de biscuiti, cu o crema fina, aerata si vanilata din care nu lipsesc bineinteles fructele. Este perfect in orice anotimp si pentru orice eveniment.

041

 

Ingrediente

– 300g biscuiti 

– 150g unt topit

– 3 oua

– 150 g zahar

– 1 esenta vanilie

– sucul de la o portocala

– 2 plicuri gelatina

– 500 ml smantana pentru frisca

– fructe : 3 kaki, 3 portocale, 3-4 kiwi (se pot folosi orice fel de fructe)

– 1 plic glazura transparenta pentru ornat

Mod de preparare

Biscuiti se maruntesc intr-o punga cu ajutorul batatorului de carne.

712

Se torna untul topit peste biscuitii sfaramati.

713

Se amesteca bine, se pune in forma de tarta cu inel detasabil (in cazul meu o forma de silicon cu suport de sticla, diametru 27cm) si cu ajutorul unei linguri se niveleaza frumos. Se da la rece si ne apucam de crema.

714

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece, aproximativ 100 ml, sa treaca cu doua degete peste, apoi o topim la microude cateva secunde sau pe bain-marie ( atentie nu se fierbe) si o adaugam in crema calda.  Curatam si taiem fructele cubulete. Cele 3 oua, zaharul, esenta de vanilie si sucul de portocala se pun la bain-marie si amestecam pâna se îngroașa dupa care lasam sa se raceasca. Batem frisca si oprim puțin pentru ornat. In crema calduta adaugam gelatina topita si amestecam bine, apoi o amestecam cu  frisca batuta si fructele taiate cubulete, totul se amesteca cu ajutorul unei spatule ca sa ramana crema pufoasa si aerata. Crema obtinuta se toarna peste blatul de biscuiti, se orneza cu fructe si se da la rece. Se pot folosi si pișcoturi in loc de biscuiti. Preparam glazura transparenta asa cum scrie pe pachet si o turnam peste fructe, se lasa la frigider minim 4 ore, eu l-am lasat de seara pana dimineata. A doua zi l-am scos din forma de silicon si l-am ornat cu frisca.  

033

034

041

Sa-l savurati cu placere, este foarte bun si racoros! 🙂

6 gânduri despre &8222;Tort diplomat pe blat de biscuiti&8221;

Lasă un comentariu