O prajitura simpla, rapida, usor de facut dar care o sa va placa foarte mult. Cu siguranta stiti sau ati intalnit nenumarate retete de prajituri cu eugenii, dar acum va prezint si varianta mea, este preferata fiicei mele.
Ingrediente
– 16 pachete de eugenia (32 daca cumparati la bucata)
– 1,3 l lapte
– 3 plicuri budinca de vanilie
– 8 linguri zahar
– 1/4 pachet unt
– 500 ml frisca
– ciocolata pentru decor
Mod de preprare
In tava de la aragaz se pune hârtie de copt si se aranjeaza eugeniile una lângă alta. Se pune laptele la fiert si oprim putin cat sa inmuiem praful de budinca in care se adauga zaharul, amestecam bine si turnam amestecul in laptele fierbinte. Fierbem budinca pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se am adăugat untul, am amestecat bine apoi o turnam peste eugenii. Se am lasa la racit, indicat ar fi de seara pana dimineața, ca sa se inmoaie bine eugeniile. A doua zi am ornat-o cu frisca si ciocolata rasa.
Sectiune.
Sa o savurati cu placere. 🙂
Doamne ce bine arata!
Nu am mai facut prajiturica asta de foarte multa vreme!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Multumesc, 😉 ❤
ApreciazăApreciază
Am facut-o si eu…Foarte buna!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Ma bucur ca ti-a placut! 😘
ApreciazăApreciază