Cele mai simple, rapide si delicioase gogosele. 🙂
Ingrediente:
-4 oua
-1 cana iaurt ( cana mea are 300 ml)
-1 cana zahar
-1cana si jumatate de faina
-1 lingurita bicarbonat stins in lamaie (oțet)
-1 esenta vanilie
-1 lingurita coaja rasa de lamaie
-ulei pentru prajit
Mod de preparare
Intr-un bol punem ouale, zaharul, iaurtul, esenta de vanilie si amestecam bine apoi adaugam bicarbonatul stins in suc de lamaie si faina. Omogenizam totul bine (trebuie sa aibe consistenta unei smantani groase) si ne apucam de prajit.
Intr-un vas de tuci punem uleiul la incins ( le prajim in baie de ulei) si prajim gogosile la foc mic, asta pentru a evita sa le ardem in exterior si sa ramana crude la mijloc. Le punem la prajit cu ajutorul unei lingurite sau putem sa punem toata compozitia intr-un pos, eu am optat dupa cum se vede si dupa forma lor pentru lingurita.
Eu le-am servit pudrate cu zahar praf si stropite cu sirop de maci.
Miam miam. Gogosi nu am mai facut de mult.
Am incercat in ultima perioada sa fac niste prajituri mai usoare, care nu îngraşă.
https://damideiretete.wordpress.com
ApreciazăApreciat de 1 persoană