Rasturnata cu fructe

O parjitura minunata pe care o mancam cu drag in copilarie. 🙂

Fructele pentru aceasta prajitura le alegeti voi in functie de preferinte, se pot folosi si fructe congelate sau din compot. Eu am facut-o de data asta cu prune. Intr-o tava ( in cazul meu 35/25/6) taiem un pachet de unt felii, apoi presaram aproximativ 250 gr zahar, in functie de cat de dulci sunt fructele, dupa care am pus jumatatile de prune cu scobitura in jos.

Pentru un plus de aroma puteti sa adaugati  peste fructe scortisoara, eu am presarat si putin zahar pentru ca prunele mele au fost mai acrisoare.

Acum vom face un blat de tort normal din 8 oua. Separam albusurile de galbenusuri,  punem intr-un vas  albusurile cu un praf de sare si batem cu mixerul, apoi  punem 8 linguri de zahar si continuam sa batem pana se topeste zaharul si obtinem o spuma ferma si lucioasa, apoi adaugam galbenusurile  si 8 linguri de faina. Amestecam cu ajutorul unui tel usor de sus in jos astfel incat compozitia sa ramana pufoasa si aerata. 

Turnam compozitia peste fructe si nivelam frumos.

Se coace o ora la foc mediu spre mic.

 

Facem testul scobitorii.

 lasam sa se raceasca putin apoi o rasturnam pe un platou fara sa ridicam tava dacat atunci cand s-a racit complect, asta pentru a evita ca siropul sa curga afara si in acest fel prajitura noastra o sa fie insiropata.

O pudram si zahar praf si o taiem bucatele.


Va poftesc la o felie de prajitura pufoasa si aromata.Va doresc pofta buna! 

 

 

 

 

Lasă un comentariu