Friptura de miel cu spanac

052

O friptura de miel suculenta, gustoasa si bine rumenita, alaturi de un sos aromat de spanac.

036

Ingrediente

– 1.5 – 2 kg carne de miel ( eu am pus coaste si cotlet)

– ulei de masline

– 5-6 catei de usturoi

– rosmarin

– leustean

– sare

– piper

– ghimbir

– lemongrass

– chili

– 1 cana apa

Pentru spanac

– 1 kg spanac

– 300- 400 ml lapte

– 1 ceapa

– 3 catei usturoi

– 3-4 linguri faina

– 1 galbenus

– 200 ml smantana

– sare

– piper

Mod de preparare

Spalam carnea si o stergem cu un prosop de hartie. Toate condimentele enumerate impreuna cu uleiul, apa si usturoiul le amestecam bine si le  punem intr-o tava, adaugam carnea si o intoarcem pe toate partile iar deasupra presaram leustean si  usturoi. Introducem tava in cuptorul preicalzit. 

028

Acoperim tava cu folie de aluminiu in primele 30 minute dupa care scoatem tava din cuptor, intoarcem carnea pe cealalata parte si nu mai acoperim friptura pentru a se rumenii frumos.

037

Se alege spanacul, se spala in cateva ape, se pune la fiert in apa cu sare si se lasa sa dea cateva clocote apoi se strecoara si se toaca marunt.

029

Curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline, apoi adaugam spanacul tocat marunt.

030

Se amesteca bine, se lasa sa se patrunda aromele dupa care adaugam, laptele, vegeta sau sare si piper ( eu prefer vegeta la spanac).

032

Intr-un castronel amestecam smantana cu faina, galbenusul si usturoiul pisat.

033

Luam cratita de pe foc si adaugam amestecul obtinut peste spanac amestecand sa se omogenizeze bine.

034

Punem din nou cratita pe foc si lasam fiarba pana se ingroasa sosul amestacand mereu sa nu se prinda.

043

Se serveste cu friptura in cazul meu sau cu ochiuri de oua, carnati prajiti, chiftele….. cu ce va place.

044062

Pofta buna! 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s