Prajitura Reform cu visine si ciocolata

029

O prajitura aromata cu visine si ciocolata, un blat crocant cu nuca prajita si altul pufos de vanilie. 

028

Ingrediente

Pentru blatul de bezea cu nuca

– 9 albusuri

– 300 g zahar pudra

– 300 g nuca macinata si prajita

– un varf cutit de bicarbonat

Pentru blatul de vanilie

– 8 oua

– 8 linguri zahar

– 8 linguri faina

– 8 linguri ulei

– 1 esenta vanilie

– 1/2 lingurita turmeric

Pentru crema

– 9 galbenusuri

– 300 g zahar

– 100 ml lapte

– 4 linguri cacao

– 2 pachete unt

– 400 g visine 

– 1 ciocolata

Mod de preparare

Blatul de bezea, batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, nuca prajita, bicarbonatul si punem compozitia in tava unsa cu unt la copt in cuptorul preincalzit la foc mic pana trece testul scobitorii. Acelasi procedeu ca si la prajitura Reform, iar reteta o gasiti aici : https://sagatimcugina.wordpress.com/2015/05/03/prajitura-reform/

Blatul de vanilie, batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul apoi galbenusurile, esenta de vanilie, turmericul iar faina o alternam cu uleiul (ca la chec). Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem blatul la foc mediu pana trece testul scobitorii.

011

Lasam blaturile sa se raceasca si ne ocupam de crema.  Amestecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam  cacaua si laptele. Punem cratita pe bain-marie, amestecam cu telul si fierbem  crema pana se ingroasa bine.

014

Lasam crema sa se raceasca. Batem untul spuma si incorporam crema racita pe rand, vom obtine o crema pufoasa si fina.

018

Asamblare. Taiem blatul de vanilie in doua pe lat si il insiropam cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de vanilie. Crema si visinile le impartim in trei.

019

Punem o jumatate din blatul de vanilie, un sfert din crema si un sfert din visine.

022

Adaugam blatul de bezea cu nuca.

023

Punem inca o parte din crema si visine, apoi cealalta jumatate din blatul de vanilie, restul de crema si decoram cu visine si ciocolata topita.

025

026

028

Sectiune.

IMG_3307

IMG_3310

IMG_3347

IMG_3350

IMG_3356

Sa o savurati cu placere! 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s