Tarta cu branza dulce si bezea

047

Un blat fraged, o crema fina si aromata si o bezea care se topeste in gura, cam asta ar fi descrierea prajiturii, cat despre miros pot sa va spun ca intreaga bucatarie a fost invaluita de o aroma de branza, lamaie si portocala.

048

Ingrediente

Pentru blat:

– 250 g faina

– 125 g unt 

– 75 g zahar

– 1/2 praf de copt

– 1 ou

Pentru crema:

– 700 g branza dulce

– 6 galbenusuri

– 2 linguri amidon

– 150 g zahar

– 1 lingura coaja de lamaie si portocala

– 1 esenta vanilie

– 3 linguri smantana

– 1/2 lingurita turmeric

Pentru bezea:

– 6 albusuri

– 150 g zahar 

Mod de preparare

Blatul acesta il stiu de la prietena mea Cerasela Zaharie si este minunat, il folosesc cu mare incredere la toate tartele pe care le fac. 

https://cerulina.wordpress.com/2014/06/20/tarta-frageda-cu-cirese/

Dupa ce am facut aluatul asa cum scrie mai sus si anume amestecam faina cu untul, zaharul si praful de copt. Vom obtinem un amestec nisipos.

img_6992

Adaugam oul si framantam aluatul.

img_7004

img_7008

 Il intindem cu sucitorul.

img_7017

Si tot cu ajutorul lui il transferam in tava de tarta, unsa si tapetata cu faina.

img_7023

Inlaturam surplusul de aluat si forman un zigzag pe margini cu ajutorul unei furculite sau cu un cutit.

img_7029

Apoi punem  crema de branza. Pentru crema am amestecat bine galbenusurile cu zaharul apoi am adaugat amidonul, branza dulce, smantana, esenta de vanilie, turmericul si coaja de lamaie si portocala. 

031

Am introdus tava in cuptorul preincalzit aproximativ 25-30 minute.

033

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, iar zaharul il adaugat treptat si mixam pana obtinem o spuma lucioasa si tare.

034

Scoatem tarta de la cuptor. Spuma de albusuri o punem in pos si ornam tarta, sau o putem pune pur si simplu intr-un strat peste crema de branza. 

036

Introducem din nou tava in cuptor pentru 15-20 minute pana se rumeneste bezeaua, dupa care dam focul la  mediu spre mic 30-40 minute cu usa intredeschisa ca sa se usuce bezeaua.

041

Se lasa sa se raceasca si dupa racirea completa se scoate inelul si se portioneaza pe farfurie.

043

044

img_7057

img_7075

 

Sa o savurati cu placere! 🙂

5 gânduri despre &8222;Tarta cu branza dulce si bezea&8221;

Lasă un comentariu