Placinta spirala in mai multe variante: cu spanac si branzeturi,cu mere si sos de vanilie, cu mozzrella, bacon si rosii cherry

432

Astazi va aduc o placinta delicioasa umpluta cu spanac si branzeturi si una cu mere alaturi de un sos cremos si aromat de vanilie.

479

 

Ingrediente

– un pachet aluat foietaj ( 800g )

– 1 kg spanac

– 200 g telemea

– 200 g branza dulce

– 100 g cascaval

– 2-3 linguri smantana

– 2 oua + 1 galbenus

– 2-3 linguri pesmet

– 2 linguri lapte

– seminte de in, susan, floarea soarelui, dovleac….

Pentru cea cu mere:

– 

– 2 kg mere

– 1 lamaie

– 4-5 linguri zahar

– 1 plic budinca vanilie

– scortisoara

– 2 linguri unt

Pentru sosul de vanilie:

– 500 ml lapte

– 2 galbenusuri

– 2-3 linguri zahar

– 1 lingura amidon

– 1 zahar vanilat

– 1 pastaie vanilie

– 1/2 lingurita turmeric

Pentru cea cu mozzarella, bacon si rosii

un pachet aluat foietaj

-400 gr mozzarella

-300 gr bacon

-300gr rosii cherry

– sare

-piper

-oregano

Mod de preparare

Se curata si se spala spanacul dupa care se fierbe 5-6 minute. Se scurge de apa, se lasa la racit, apoi se toaca marunt si se amesteca cu branzeturile, pesmetul, smantana si  2 oua. Aluatul de foietaj il intindem cu sucitorul si taiem in fasii late de 4-5 cm si punem pe intreaga lungime a fasiei amestecul de spanac. Udam o margine cu apa pentru a se lipi mai usor.

426

Unim capetii fiecarei fasii de foietaj si asezam rulourile obtinute in forma de spirala, unul in continuarea celuilalt, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

427

428Amestecam galbenusul cu cele 2 linguri de lapte si ungem placinta, apoi presaram semintele. 429

Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace aproximativ 45 minute, pana se rumeneste frumos.

430

Se scoate din cuptor si dupa ce s-a racit, o putem servi.

431.5

431

434

Pentru placinta cu mere. Curatam merele, le taiem cubulete , le stropim cu suc de lamaie dupa care se pun la calit in unt si adaugam zaharul. Dupa 10 minute adaugam plicul de budinca de vanilie si se amesteca pana se leaga merele. Se da la racit si se adauga scortisoara. Cu umplutura de mai sus procedam la fel ca si la cea cu spanac, dar nu mai presaram seminte deasupra.

476

477

Se serveste cu sos de vanilie. Cele doua galbenusuri,  amidonul, zaharul,  zaharul vanilat,1/2 lingurita turmeric, se amesteca bine se adauga laptele, pastaia de vanilie si se pun la fiert pana se ingroasa.

478436479

Placinta cu mozzarella, bacon si rosii cherry. Taiem mozzarella in bastonase, rosiile in jumatate, baconul l-am cumparat feliat. Se procedeaza la fel ca la cea cu spanac  doar ca punem un strat de bacon, bastonase de mozzarella, jumatati de rosii, presaram sare, piper si oregano. 

img_2227

O ungem cu ou batut si adaugam mix de seminte.

img_2239

Gata coapta.img_2249

Si o bucata fierbinte ca miroase tare bine si nu mai aveam rabdare. 🙂

img_2273

img_2268

 

Sa le savurati cu placere! 🙂 

Anunțuri

2 gânduri despre &8222; Placinta spirala in mai multe variante: cu spanac si branzeturi,cu mere si sos de vanilie, cu mozzrella, bacon si rosii cherry&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s