Ciorba falsa de burta cu ciuperci pleurotus

O ciorba deliciosa si rapida cu ciuperci pleurotus, dreasa cu smantana si usturoi, servita cu un ardei iute si cu dedicatie pentru cei carora nu le place burta. 🙂

Asa cum am spus aceasta ciorba este dedicata celor ce nu le place burta ( eu sunt fan burta, dar fiica mea nu) si celor care iubesc ciupercile. Aceste fiind spuse sa ne apucam de treaba. Am pus intr-o oala 2-3 linguri de ulei de masline, apoi am ras pe razatoarea mare 2 morcovi, am taiat marunt o ceapa, un ardei rosu si o tija de telina, pe care le-am pus la dinstuit 2-3 minute, dupa care am turnat putina apa si am lasat sa fiarba aproximativ 5-10 minute.

Cat timp fierb legumele taiem fasii ciupercile pleurotus, eu am avut o caserola de 500 gr.

Le adaugam in oala si le mai lasam cateva minute se se dinstuie impreuna cu legumele.

Completam cu apa ( eu prefer sa pun jumatate apa, jumatate lapte), punem sare si piper si lasam sa fiarba aproximativ 20-25 minute, pana cand ciupercile sunt fierte. Intre timp pregatim compozitia cu care vom drege ciorba. Amestecam smantana ( am pus o cutie de 400 ml) cu doua galbenusuri, usturoi pisat si optional putin ghimbir ras. 

Vom drege ciorba procedand astfel: luam un polonic de ciorba si il turnam peste compozitie de smantana si ou, amestecam bine, apoi mai punem un polonic de ciorba si amestecam din nou, dupa care turnam totul inapoi in oala cu ciorba. Nu se mai fierbe dupa ce se drege cu smantana. Se poate pune dupa plac marar sau patrunjel verde tocat marunt sau se lasa asa simpla. Se serveste fierbinte, acrita cu putin otet si ardei iute.

Va doresc pofta buna!

6 gânduri despre &8222;Ciorba falsa de burta cu ciuperci pleurotus&8221;

Lasă un comentariu