Prajitura cu morcovi si mascarpone

Prajitura cu morcovi este atat de buna incat nimeni nu-i poate rezista.

IMG_9897

Ingrediente

Pentru blat:

– 500 gr morcovi rasi 

– 450 gr zahar

– 6 oua

– 450 ml ulei

-500 gr faina

-2 linguri scortisoara

-1/2 praf de copt

-un varf cutit sare

Pentru crema:

-1 pachet unt 82% grasime

-500 gr mascarpone

-200 gr zahar pudra

Pentru ornat:

– 200 ml frisca  sau glazura de ciocolata, zahar pudra, scortisoara, bombonele……

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul si praful de sare pana obtinem o crema pufoasa.

Apoi adaugam uleiul treptat ca si la maioneza.

Adaugam morcovii rasi pe razatoarea mica, scortisoara, faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Obtional puteti adauga si putin ghimbir ras.  Amestecam totul bine si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. 

Se coace la foc potrivit, 180 grade, timp de 30-35 minute, sau pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a racit taiem blatul in doua.

Cat timp se raceste blatul pregatim crema. Batem untul cu zaharul pudra pana se dizolva zaharul, apoi cu ajutorul unei spatule incorporam mascarponele in crema de unt. Nu mai batem cu mixerul fiindca rascam sa taiem crema. Crema obtinuta se pune intre cele doua foi si se orneaza dupa bunul plac. Eu am batut 200 ml de frisca, am intins-o pe prajituta si am ornat-o cu feliute de morcov trase la tigaie in unt si zahar brun si bombonele colorate. Se poate orna si cu glazura de ciocolata sau cu zahar pudra, in functie de preferintele dumneavoastra. Pentru glazura de ciocolata aveti nevoie de 5 linguri de zahar, 3 linguri cacao, 5 linguri apa, 100 gr ciocolata neagra si 150 gr unt. Amestecam intr-o craticioara zaharul cu cacaua si apa, punem la foc mic pana se topeste zaharul, adaugam ciocolata apoi luam cratita de pe foc si punem untul. Lasam sa se raceasca apoi turnam glazura peste prajitura.

 Va invit la o felie de prajitura delicioasa si aromata.

Va doresc pofta mare!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s