„Bot” o bila de mamaliga umpluta cu branza de burduf, invelita in bacon, coapta in cuptor, servita cu smantana din belsug, asta este propunerea mea pentru voi.
Ingrediente
– 2 pahare malai
– 4 pahare apa
– 1 lingura sare
– 250 g branza de burduf
– 300 g bacon feliat subtire
– smantana
Mod de preparare
Facem mamaliga in tuci din 4 pahare de apa, lingura de sare si 2 pahare malai. Dupa ce s-a racit luam o bucata de mamaliga intre palme o presam usor, facem o adancitura in care punem o lingura de branza de burduf pe care o invelim in stratul de mamaliga din palme si ii dam forma unei bile. Botul de mamaliga il invelim in felii de bacon si il punem in forme de silicon sau in cazul meu forme de savarine.
Punem formele in tava si o introducem in cuptorul preincalzit.
Lasam tava in cuptor 20-25 de minute pana se rumeneste frumos baconul.
Se serveste fierbinte cu smantana.
Pofta buna! 🙂
Vai ce pofta mi-ai facut!!!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Ma bucur :))))) sa sti ca sunt tare buni, sau cel putin asa mi s-a spus 😉 :*
ApreciazăApreciază
Foarte faina reteta! Frumos prezentata.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Multumesc frumos, Diana! Te pup :*
ApreciazăApreciază
Ca la mica acasă!!!! 😉
ApreciazăApreciat de 1 persoană
:))))))))) si mai urmeaza!!!! :* ❤
ApreciazăApreciază