Scoici in sos tomat

117

Suntem fani fructe de mare, iar soicile astea ma duc cu gandul spre insorita si minunata Grecie unde am mancat pe saturate fructe de mare in fel si chip. Astazi am sa va prezint scoici in sos tomat, picante, care sunt delicioase.

119

Ingrediente

– 500-600 g carne de scoici

– 1 morcov

– 2 cepe

– 1 ardei

– 2 conserve de pulpa de rosii

– 2-3 catei usturoi

– ardei iute

– patrunjel verde

– sare

– piper

– chili

– 1 lingurita ghimbir ras

– 1 lingurita lemongrass

– ulei de masline

– 1 lamaie

Mod de preparare

Dezghetam scoici si le spalam bine, apoi le scurgem de apa. Curatam legumele, le spalam si le taiem marunt, eu am ras morcovul, iar rosiile din conserva le taiem cubulete sau cumparam rosii cubulete in conserva.074

Punem legumele la dinstuit in ulei de masline.

083

Dupa 3-4 minute adaugam scoicile.

086

Se amesteca bine si lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele apoi, adaugam rosiile.

088

Lasam sa fiarba 10 minute la foc mediu si adaugam condimentele, iar la sfarsit presaram partunjel verde tocat marunt.

101

Se servesc fierbinti cu felii de lamaie si paine prajita.

124

125132

Sa va fie de bine! 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s