Pateu de casa

img_9891

Mi-a tot povestit prietena mea Cerasela Zaharie, cat de cremos, de gustos si cat de usor se prepara acest minunat si fin pateu de casa, bineinteles ca tot la ea am si mancat prima data. Acum am sa va arat cum sa-l preparati si voi, este delicios.

img_6561

Ingrediente

– 500 g ficat proaspat de rata in cazul meu, dar se poate folosi orice ficat

– 400 g unt

– 2 -3 cepe

– 2-3 catei de usturoi

– sare

– piper 

– nucsoara

– 250 ml lapte

– ulei de masline pentru prajit ceapa si ficatul

Mod de preparare

Pregatim ingredientele.

003

Curatam ceapa, o taiem marunt si o punem la prajit in ulei de masline.

004

Dupa ce s-a inmuiat ceapa si a devinit sticloasa si aurie la culoare, o scoatem pe un servetel de hartie.

005

Ficatul il spalam bine, il curatam si il punem in lapte 30 minute, dupa care se scoate se sterge cu un prosop de hartie si il punem la prajit.

007

Se scoate pe un prosop de hatrie ca sa se absoarba surplusul de grasime.

008

Intr-un vas punem ficatul (caldut), ceapa, untul taiat felii, sarea, piperul, usturoiul pisat si nuscoara.

010

Cu blenderul vertical mixam pana devine o pasta fina.

012

Verificam gustul si mai adaugam condimente daca este nevoie, iar daca doriti sa fie mai moale se poate adauga 1-2 linguri de smantana.

014

Se pune intr-un vas de sticla sau ceramica si se da la rece.

022

img_9892

Cu ficat de iepure, la fel de delicios.

IMG_4891

Cu ficat de pui.

028

Cu ficat de curcan.

img_6198

Dupa cateva ore de stat in frigider.

img_097

Pe felii de paine cu seminte.

030

Sa aveti pofta! 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s