Bors de sfecla rosie

IMG_0867

O ciorba minunata, deliciosa, viu colorata si foarte sanatoasa. 

IMG_0882

Ingrediente

-2 bucati sfecla rosie ( aproximativ 1 kg)

-3 morcovi 

-1 patrunjel radacina

-2-3 fire apio ( tulpina de telina)

-10 cm praz

-1 lingura pasta de ardei sau un ardei rosu 

-2 cepe

-4 cartofi

-ulei de masline

-sare

-piper

-ghimbir ras

-frunze de leustean

-frunze de patrunjel

-bors dupa gust

-smantana 

Mod de preparare

Reteta este asemanatoare cu cea a prietenei mele Cerasela si reteta ei o puteti gasi aici: https://cerulina.wordpress.com/2015/04/01/bors-de-sfecla-rosie/

Ceapa si tulpina de telina se toaca marunt, radacinoasele se dau pe razatoare, se pune pasta de ardei si se dinstuie in ulei de masline.

IMG_0811

Cat timp se calesc legumele taiem o sfecla bastonase.

IMG_0805

Punem sfecla in oala peste legume si adaugam apa in functie de cat bors vrem sa obtinem si lasam sa fiarba pana sfecla este aproape fiarta. Curatam si taiem cubulete cartofii, prazul il taiem marunt si cealalta sfecla o dam pe razatoare. 

IMG_0819

Le adaugam in oala, radem putin ghimbir, potrivim de gust cu sare si piper, punem bors dupa gust si lasam sa fiarba. IMG_0826

Cand sunt fierti cartofii, borsul este gata, oprim focul si punem leustean si patrunjel verde tocat marunt. Se serveste asa simpla sau cu smantana si bineinteles cu ardei iute.

IMG_0865

IMG_0866

Sa va fie de bine! 🙂

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s