Chec de albusuri cu visine si nuci prajite

085

Un chec usor de facut, delicios si foarte aromat. Cum ne raman multe albusuri de multe ori, este pacat sa nu le folosim, le  punem intr-o punga la congelator si cand se strang destule facem un chec simplu, rapid si minunat langa o ceasca de lapte sau cafea.

089

 

Ingrediente

– 8 albusuri

– 8 linguri zahar

– 8 linguri faina

– un praf de sare

– 150g nuci prajite

– 250g visine proaspete sau congelate

– 100g ciocolata de menaj

– 1 lingurita unt

Mod de preparare

Pregatim ingredientele necesare.

048

Batem albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o spuma ferma.

050

 Adaugam faina treptat.

051

Amestecam usor cu ajutorul unei spatule de sus in jos.

052

Adaugam nucile prajite si la fel amestecam cu mare grija de sus in jos ca sa pastram aerul in spuma de albusuri.

053

Scurgem bine visinile si apoi le tavalim prin faina, aceasta nu le lasa sa coboare pe fundul tavii.

054

Le punem in chec.

055

Cu coada unei lingurite le introducem in coca.

056

Nivelam frumos si intruducem checul in cuptorul preincalzit.

057

Se coace la foc mediu aproximativ 40 minute, facem proba scobitorii. Asa arata cand l-am scos din cuptor. 

059

Il lasam sa se raceasca putin si il rasturnam  pe un platou.

062

Punem ciocolata si lingurita de unt la topit la bain- marie sau microunde si ornam checul.

069

Il decoram si cu niste inimioare.

084

Dupa ce s-a intarit ciocolata taiem minunatia asta de chec.

085

Credeti-ma pe cuvant, este minunat!!!

 

087

 

093

Sa-l savurat cu placere! 🙂 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s