Placinta cu carne


IMG_0273

Usor de preparat, gustoasa, satioasa si la indemana in orice situatie. 🙂

IMG_2791

Ingrediente

-un pachet foi de placinta

-850 gr carne macina 

-3 cepe tocate marunt

-un ou

– sare

-piper

-patrunjel verde tocat

-ulei de masline

-ghimbir pudra

-nucsoara

Pentru uns placinta

-un ou

-o lingura smantana

-1/4 lingurita turmeric

Mod de preparare

Pregatim ingredientele de care avem nevoie.

IMG_0157

Intr-un bol punem carnea, ceapa tocata marunt si restul de ingrediente, apoi omogenizam bine totul.

IMG_0165

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem trei foi de placinta ( intr-un pachet sunt 12-13 foi pe care le-am impartit in patru) unse intre ele cu putin ulei de masline. Punem 1/3 din cantitatea de carne si o intindem pe toata suprafata foi.

IMG_0168

Adaugam alte trei foi de placinta.

IMG_0176

Repetam procedeul pana terminam foile si carnea. Obtinem patru straturi de foi si trei de carne. Dupa ce punem ultimul strat de carne pliem capetii foilor spre interior.

IMG_0184

Ultimele foi le-am rupt putin ca sa nu treaca peste tava.

IMG_0189

Batem oul bine si adaugam o lingura de smantana.

IMG_0196

Adaugam si turmericul.

IMG_0202

Si cu ajutorul unei pensule ungem bine placinta.

IMG_0208

Introducem tava in cuptorul preincalzit pentru 45-50 minut, pana placinta se rumeneste frumos.

IMG_0246

Se pate face si cu aluat de foietaj sau de paine. In carne am adaugat ardei rosu si ceapa verde, apoi am intins carnea pe aluat si am pus felii de cascaval. Apoi am  rulat, am uns cu ou batut si am presarat  seminte de floarea soarelui, dovleac si susan negru, se pot  pune si alte seminte  sau fara, depinde cum va place.

IMG_2785

Cu ajutorul unui cutit ascutit portionam placinta.

IMG_0254

IMG_2799

Sectiune.

IMG_0280

IMG_0268

IMG_2790

IMG_2793

Sa o savurati cu placere! 🙂

 

4 gânduri despre &8222;Placinta cu carne&8221;

Lasă un comentariu