Usor de preparat, gustoasa, satioasa si la indemana in orice situatie. 🙂
Ingrediente
-un pachet foi de placinta
-850 gr carne macina
-3 cepe tocate marunt
-un ou
– sare
-piper
-patrunjel verde tocat
-ulei de masline
-ghimbir pudra
-nucsoara
Pentru uns placinta
-un ou
-o lingura smantana
-1/4 lingurita turmeric
Mod de preparare
Pregatim ingredientele de care avem nevoie.
Intr-un bol punem carnea, ceapa tocata marunt si restul de ingrediente, apoi omogenizam bine totul.
Tapetam o tava cu hartie de copt si punem trei foi de placinta ( intr-un pachet sunt 12-13 foi pe care le-am impartit in patru) unse intre ele cu putin ulei de masline. Punem 1/3 din cantitatea de carne si o intindem pe toata suprafata foi.
Adaugam alte trei foi de placinta.
Repetam procedeul pana terminam foile si carnea. Obtinem patru straturi de foi si trei de carne. Dupa ce punem ultimul strat de carne pliem capetii foilor spre interior.
Ultimele foi le-am rupt putin ca sa nu treaca peste tava.
Batem oul bine si adaugam o lingura de smantana.
Adaugam si turmericul.
Si cu ajutorul unei pensule ungem bine placinta.
Introducem tava in cuptorul preincalzit pentru 45-50 minut, pana placinta se rumeneste frumos.
Se pate face si cu aluat de foietaj sau de paine. In carne am adaugat ardei rosu si ceapa verde, apoi am intins carnea pe aluat si am pus felii de cascaval. Apoi am rulat, am uns cu ou batut si am presarat seminte de floarea soarelui, dovleac si susan negru, se pot pune si alte seminte sau fara, depinde cum va place.
Cu ajutorul unui cutit ascutit portionam placinta.
Sectiune.
Sa o savurati cu placere! 🙂
Minunata! ❤
ApreciazăApreciază
Multumesc draga mea!!!💋❤️
ApreciazăApreciază
Arata intr-un mare fel placintele! Felicitari!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Multumesc frumos! :*
ApreciazăApreciază