Tiramisu

IMG_8349

Un desert delicios, aromat, fin, care se face destul de usor si rapid si care nu lipseste de la nici un eveniment in casa noastra.

IMG_8340

Ingrediente

-400g piscoturi (un pachet savoiardi)

-500g mascarpone

-4 oua

-6 linguri zahar

-250ml frisca

Pentru sirop

-2 linguri zahar

-1 cana apa

-3 cescute cafea espresso

-50g ciocolata

-amareto

Mod de preparare

Pregatim prima data siropul. Punem cele 2 linguri de zahar la topit, avem grija sa nu ardem zaharul apoi adaugam apa, lasam sa fiarba putin dupa care punem cafeaua, ciocolata si amareto omogenizam totul bine si lasam sa se raceasca. Acum trecem la pregatirea cremei. Separam ouale, galbenusurile cu 2 linguri de zahar le batem pana devin cremoase apoi adaugam branza mascarpone. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 4 linguri de zahar, pana stau bat. Spuma de albusuri si frisca batuta se amesteca cu crema de mascarpone si galbenusuri amestecand usor ca sa obtinem o crema pufoasa. Gata treaba, acum trecem la montarea desertului. Intr-un vas punem un strat de piscoturi inmuiate in siropul rece ( ca sa fie mai insiropat puteti sa puneti cu lingura sirop peste ambele straturi de piscoturile insiropate) apoi un strat de crema si tot asa pana terminam, vom obtine trei straturi de pioscoturi si trei de crema. Peste ultimul strat de crema cernem un strat generos de cacao, obtional putem pune ciocolata taiata marunt si frunze de menta. Se lasa la frigider de seara pana dimineata sau pentru cel putin 5-6 ore.

IMG_6973

IMG_6976

IMG_8341

Se poate monta si pe platou.

1425578_488816837923364_7678211327175189416_n

IMG_1461

Sectiune.

IMG_6991

IMG_6996

IMG_1532

IMG_8345

IMG_8349

Sa va fie de bine! 🙂

 

.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s