Biscuiti cu tarate de ovaz

img_6897

Biscuiti facuti in casa cu tarate de ovaz sunt deliciosi si sanatosi.

img_6898

Ingrediente

-250 gr unt la temperatura camerei

-150 gr zahar pudra

-1 esenta vanilie

-1 galbenus

-1 lingura cu varf smantana

-1/2 praf de copt

-1 varf cutit sare

-100 gr tarate de ovaz

-400 gr faina

-1 lingura cacao

Mod de preparare

O prietena draga mi-a dat reteta si imi spunea ca bunica ei ii numea „Pocarele” poate va suna cunoscut, mie nu 🙂 mama ne facea doar biscuiti spritati dati prin masina de tocat, dar sa terminam cu povestile si sa trecem la treaba. Se amesteca untul  cu zaharul, sarea si esenta de vanilie, pana obtinem o pasta cremoasa.

img_4321

Se adauga galbenusul, smantana si amestecam bine. Puteti pune si coaja de lamaie, vor fi mai aromati (eu am uitat acum sa pun). 

img_4322

img_4323

Pana aici am avut in ajutor mixerul, de aici inainte vom trece la framantat. Punem praful de copt, taratele de ovaz care au fost macinate inainte si faina cernuta.

img_4324

Framantam bine aluatul. Vom obtine un aluat consistent, nu prea moale, dar care se poate manevra si intinde usor, daca vi se pare ca este prea tare mai adaugati putina smantana, sau daca este cumva prea moale ( ceea ce mie nu mi s-a intamplat) mai adaugati putina faina.

img_4325

Taiem o bucata putin mai mica decat un sfert din aluat in care vom pune cacao. 

img_4326

Framantam bine, asa arata aluatul la sfarsit.

img_4327

Ambele aluaturi se infasoara in folie de plastic si se pun la rece pentru minim o ora.

img_4336

Impartim ambele aluaturi in jumatate. Intindem putin aluatul fara cacao, iar din cel cu cacao vom face niste betisoare subtiri si lungi, pe care le vom modela peste aluatul intins asa cum am sa va arat mai jos.

img_4339

Punem folia de plastic peste alut si cu ajutorul sucitorului intindem cu grija, apasand usor ca sa se preseze bine aluatul maro.

img_4343

img_4346

Grosimea aluatului este de 4-5 mm, depinde cum va plac sa fie, mai grosi sau mai subtiri, noi ii preferam mai subtiri. Se decupeaza cu formele dorite. Cat timp ne jucam, nu uitam sa aprindem si cuptorul.

img_4351

img_4355

Cu ajutorul unui cutit luam figurinele si le punem in tava tapetata cu hartie de copt.

img_4357

Se coc timp de 10 minute la foc potrivit,180 grade.

img_4358

img_4360

Mie mi-au iesit 4 tavi, cate doua din fiecare jumatate. Alaut ramas de la decuparea figurinelor il adunam frumos, il intindem cu sucitorul, decupam si tot asa pana nu ne mai ramane aluat.

img_4356

Puteti face biscuiti si in mai multe culori si cu deferite arome. Eu am facut cu goji macinate, pandan si cacao.

img_4960

img_4971

img_4973

Gata treaba si asta este rezultatul!

img_4361

img_4369

img_4374

img_4377

Se pot pastra si o luna in cutii de metal 😉  si va spun sincer ca sunt deliciosi. 🙂

img_6875

img_6897

Va doresc pofta buna! 🙂

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s