Chiftele de orez

IMG_9706Gustoase si satioase, crocante la exterior si cremoase in interior, pot fi umplute cu cascaval, mozzarella, ton, legume, carne, oua de prepelita …… sau de ce nu ca desert umplute cu ciocolata si servite cu sos de vanilie, fructe…. 🙂 deci dupa imaginatia si gustul fiecaruia.

IMG_9707

Ingrediente

-1 cana orez

-sare

-4 oua

-100g cascaval ras+ aproximativ 100g taiat cubulete

-piper

-nucsoara

-2linguri faina

-pesmet

-boia 

-faina

-ulei

Mod de preparare

Punem orezul la fiert in apa cu sare( o cana de orez la trei de apa) si il fierbem 10 minute din momentul in care clocoteste dupa care oprim focul, punem capacul si il lasam sa se raceasca. Adaugam cascavalul ras, un ou, 2 linguri faina, piper, nucsoara si amestecam totul bine. 

IMG_9680

Cu mainile umezite in apa formam chiftelele, iar in mijlocul fiecaruia introducem un cubulet de cascaval.

IMG_9690

Dupa ce am terminat de modelat chiftelele le trecem  prin faina, ou batut cu sare si pesmet amestecat cu boia.

IMG_9694

Gata pentru a fi prajite.

IMG_9697

Chiftelele se rumenesc in baie ulei si se scot pe servet de hârtie, apoi se pun pe un platou. Se servesc calde.

IMG_9718

IMG_9782

Servite cu sos de rosii. Pentru sos am pus intr-o craticioara ulei de măsline si când s-a incins am  adaugat 2 catei de usturoi, i-am lasat pana cand au devinit  aurii dupa care i-am scos si am  adaugat 5-6 rosii tocate in blender, sare, piper, zahar şi foi e dafin. Amesteca bine si se lasa sa fiarba pana ajunge la consistenta dorita. Se pot servi si cu alte sosuri sau salate.

IMG_9736

IMG_9794

Pofta buna! 🙂

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s