Crema de zahar ars

IMG_7321

Minunatul desert al copilariei apreiat in toata lumea pentru gustul minunat si pentru ca se pregateste foarte usor. 🙂

IMG_7315

Ingrediente

-1.8 l lapte

-13 oua

-300g zahar 

-1 esesnta vanilie

Pentru caramel 

-100g zahar

-30ml apa

Mod de preparare

Intr-o craticioara punem cele 100g zahar si 30 ml apa la caramelizat, apoi turnam caramelul intr-un vas de jena sau un alt vas rezistent la cuptor. Ouale se amesteca cu zaharul, laptele si esenta de vanilie, apoi strecuram compozitia peste caramel. Vasul de jena se pune in cuptorul preincalzit la bain marie, la foc mediu spre mic aproximativ doua ore.  Se lasa la racit de seara pana dimineata apoi se rastoarna pe un platou. Pentru un litru de lapte folositi 8 oua, 200g zahar si o esenta de vanilie, iar pentru caramel cantitatile sunt aceleasi.

Crema racita inainte se a fi intoarsa.

IMG_7300

Rasturnata pe platou( puteti folosi capacul vasului de jena).

IMG_7306

Sectiune.

IMG_7327

Sa o savurati cu mare placere. 🙂

 

 

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Crema de zahar ars&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s