Ador cartofii mov, sunt mai gustosi, mai sanatosi si au mai putine calorii decat cartofii normali, asa ca astazi am sa va prezint chiftelutele de cartofi mov umplute cu crema de branza si tavalite prin susan.
Ingrediente
-8 cartofi mov
-150-200g crema de branza (eu am folosit crema vrac hochland)
-100g unt
-1-2 lingurite suc de lamaie
-sare
-seminte susan
-rucola, germeni de ridiche si praz pentru decor
Mod de preparare
Spalam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare.
Cat timp fierb cartofii pregatim bilutele de branza.
Dupa ce cartofii sunt fierti ii curatam de coaja, adaugam untul si ii pisam cu ajutorul unei furculite, tel.
Adaugam sare dupa gust, sucul de lamaie si omogenizam bine.
Punem o lingura de piure in palma, adaugam o biluta de branza si modelam cu palmele pana se formeaza chifteluta.
Apoi o tavalim prin susan.
Repetam procedeul pana terminam toata compozitia.
Chiftelutele le introducem in frigider ca sa raceasca, apoi le asezam pe un platou.
Eu le-am servit cu rucola, germeni de ridiche , germeni de praz si piper rosu.
Dar merg de minune si cu un gratar de vitel!!!
Cu ceapa rosie si parunjel, servite cu salata de rucola, rosii cherry, ridichi si germeni de varza rosie.
Arată super. Cred ca și gustul e la fel. Felicitări! Miha
ApreciazăApreciază
Arată super. Cred ca și gustul e la fel. Felicitări!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Da Miha sa sti ca sunt tare bune, merita sa le incerci, multumesc frumos!!! :*
ApreciazăApreciază
Reblogged this on organichall.
ApreciazăApreciază