Dulceata de ceapa rosie

IMG_9143

O delicatese frantuzeasca care merge bine cu ficatei prajiti, branza halloumi la gratar, pateu de casa si lista ramane deschisa. 😉

IMG_9181

Ingrediente

-4 cepe rosii

-3 linguri ulei de masline

-2 linguri zahar brun

-sucul de la doua portocale

-1/2 lingurita ghimbir ras

-sare

-un varf de cutit sumac

-2linguri apa

Mod de preparare

Ceapa se taie julien si se pune la prajit in ulei, la foc mic. Adaugam cele doua linguri de apa si lasa sa fiaba pana scade lichidul. Punem zaharul, ghimbirul, sarea, sucul de portocale, sumacul si lasam in continuare sa fierba la foc mic pana scade din nou, iar ceapa devine moale, sticloasa, caramelizata. Toata operatiunea dureaza in jur de o ora. Este delicioasa si se serveste cu ficatei prajiti, friptura, branza la gratar…… asa cum am spus lista poate ramane deschisa si o puteti servi cu ce va place. Se poate tine intr-un borcan la frigider 2-3 saptamani.

IMG_9141

IMG_9179

IMG_9181

Pofta buna! 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s