Galuste cu prune

img_1959

Va propun un altfel de aluat pentru galustile cu prune, sper sa va placa si voua la fel de mult. 🙂

img_1064

Ingrediente

-1 litru apa

-10 linguri ulei

– 14 linguri gris

-10 linguri faina

-2 linguri zahar

-un varf de cutit sare

-4 oua

– pesmet ( aproximativ 250g)

Mod de preparare

Apa si cele 10 linguri de ulei se pun la fiert, cand clociteste se ia de pe foc si se pun 14 linguri de gris, 10 linguri de faina, 2 linguri de zahar si putina sare se amesteca bine ca sa nu ramana cocoloase. 

IMG_1039

Adaugam cele 4 oua pe rand si amestecam din nou, vom obtine un aluat dens, destul de tare.

IMG_1052

Se lasa sa se raceasca apoi facem din aluatul rezultat bilute pe care le umplem cu prune, alte fructe, branza, carne, sau cu ce va place. Ca sa le formați mai ușor si sa nu se lipească aluatul, ungeti mainele cu puțin ulei. Eu scot samburele prunei si pun zahar.

IMG_1062

Se fierb in apa cu putina sare pana se ridica deasupra , aveți grija sa nu clocotească ca se vor sparge, iar daca se întâmpla nu va speriați le scoateți cu grija, le lăsați sa se răcească puțin si le modelați din nou , apoi se tavalesc prin pesmet prajit amestecat cu zahar tos.

Cu caise.

IMG_1251

Rezultatul final.

IMG_7847

img_1913

IMG_1262

Sectiune.

img_1916

img_0964

IMG_1274

img_1926

img_1959

IMG_1284

Sa le savurati cu multa placere! 🙂

Anunțuri

8 gânduri despre &8222;Galuste cu prune&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s