Placinta cu urda si marar la tigaie & strudle cu urda dulce

054

041

O placinta frageda, crocanta si delicioasa.

004

007

Ingrediente

Pentru strudle

– 450 pachet foietaj

– 1 kg urda dulce

– 250 g zahar

– 1/2 lingurita turmeric

-1 lingura coaja rasa de portocala si lamaie

– 1 esenta vanilie

– 100 g merisoare

– 1 ou

Pentru placinta la tigaie

– 1/2 pachet foi de placinta

– 500 g urda

– 1 legatura marar

– sare

– piper

– 1/2 lingurita turmeric

– 2 linguri amidon

– 5 oua

– 250 g iaurt grecesc

– 150-200 ml lapte

– ulei

Mod de preparare placinta la tigaie

De aici m-am inspirat si poate găsiți mai multe detalii:  https://cerulina.wordpress.com/2015/04/09/placinta-cu-branza-ceapa-si-marar-la-tigaie/. Acum va arat cu am facut eu. Taiem jumatatea de foi de placinta de grosimea unui deget. Pregatim sosul de oua si anume: ouale, amidonul, laptele, iaurtul, codimentele si amestecam totul bine, iar intr-un castron amestecam urda cu putina sare si mararul tocat marunt. Ungem tigaia cu putin ulei si adaugam jumatate din foile taiate.

011

Adaugam putin din compozitia de oua.

014

Adaugam amestecul de urda.

019

Acoperim cu restul de foi taiate.

022

Totul se acopera cu restul de compozitie de ou.

028

Se pune capacul si se coace la foc mic pe aragaz, cand este coapta se intoarce cu paleta si o lasam pana se rumeneste frumos. Se rastoarna pe platou si se serveste.

001 003 009 010

Strudle-ul cu urda dulce, foaia de aluat o mai intindem putin cu sucitorul, taiem in doua parti egale si ne trasam mijlocul cu dosul unui cutit. Umplutura de urda si anume: urda, zaharul, merisoarele, turmericul si aromele se amesteca bine si se imparte in doua. Obtinem doua strudle, impletite sau simplu rulate pe care le ungem cu ou batut si le coacem la foc potrivit pana se rumenesc.

031

Dupa ce s-a racorit putin se pudreaza din belsug cu zahar pudra vanilat.

035

036 053 058

Sa va fie de bine! 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s