Dovlecei cu rosii si cascaval la cuptor

069

Simplu, usor de pregatit si foarte gustos, o mancare de vara care se poate consuma atat calda cat si rece cu sosuri sau salate. 

Ingrediente

– 2-3 dovlecei

– 6-8 rosii

– 150 g cascaval

– 200 ml smantana

– 4 oua

– 100 ml lapte

– 1 lingura amidon

– sare

– piper

– chili

– rozmarin

– chives

– ghimbir

Mod de preparare

Spalam legumele si le taiem felii. Intr-un vas de yena uns cu putin ulei de masline, punem randuri alternative de dovlecel, rosie si cascaval iar deasupra presaram chives, rozmarin, sare si piper.

034

Batem ouale cu smantana, laptele si amidonul, apoi adaugam putina sare, piper si  ghimbir.

038

Turnam compozitia peste dovlecei.

042

Acoperim vasul cu folie de aluminiu si-l introducem in cuptorul preincalzit aproximativ 45 minute, apoi scoatem folia si mai lasam putin pana se rumeneste frumos, eu am folosit functia gril a aragazului.

045

Se serveste cu sosuri la alegere, salata sau ca si garnitura la friptura. Eu de data asta am facut un sos tzatziki (iaurt grecesc, usturoi, castraveti rasi, sare, piper, chives si putin ulei de masline)

064

068

069

Sa va fie de bine! 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s