Dulceata si sirop de maci salbatici

IMG_3990

O dulceata fina, catifelata, aromata intr-un cuvant inconfundabila, care in afara de gustul delicios mai este buna si pentru  sanatate: tuse, raceala, scade febra, stres, dureri de gat, etc. Asadar la cules. 🙂 Am sa atasez reteta Ceraselei, pe care am facut-o si eu. 😉  https://cerulina.wordpress.com/2015/05/19/dulceata-si-sirop-de-maci-salbatici-2/

003

Ingrediente

– 250 g petale de maci

– 3.5 l apa

– 4 kg zahar

– 4 plicuri sare lamaie

– 1.5 fiola vanilie

Mod de preparare

Curatam si rupem cu grija pata neagra a petalei.

001

Petalele gata curatate, inainte de spalare.

004

Spalate cu grija si stoarse printre degete de apa si frecate cu sare de lamaie. Le acoperim cu folie si le lasam la frigider.

006

Facem siropul si il fierbem pana scade si este legat ca si mierea.

007

Adaugam petalele.

008

Fierbem dulceata la foc iute pana se leaga din nou ca si mierea. 

009

Se face proba pe o farfurioara si daca este gata oprim focul si adaugam vanilia.

010

Proba pe farfurioara.

013

014

Strecuram petalele  oprim sirop aproximativ un litru si il punem fierbinte in sticle. Adaugam petalele inapoi in cratita, lasam sa se raceasca si punem in borcanele sterilizate iar capacele le punem dupa racire.

IMG_3974

IMG_3976

Se serveste in cantitati mici,este dulce si aromata.

IMG_3980

IMG_3989

IMG_3993

IMG_4018

IMG_4024

Sa o savurati cu placere! 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s