Ciorbita de gulii

 

IMG_0018

O ciobita simplu si usor de preparat dar foarte gustoasa si sanatoasa, avand un gust dulce acrisor.

Ingrediente

– 2 gulii

– 3 morcovi

– 1 pastarnac

– 1 patrunjel radacina

– 1 ceapa

– sare sau vegeta

– piper

– ghimbir

– lemongrass

– 1/2 l lapte

– marar

– patrunjel verde

– suc de lamaie

– 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Curatam legumele, le spalam, apoi le taie cubulete. Intr-o oala punem la dinstuit in ulei de masline legumele taiate mai putin guliile.

008

Dupa 2-3 minute adaugam putina apa si guliile.

009

Complectam cu apa cat sa treaca de doua degete peste legume, punem condimentele si lasam sa fiarba la foc domol.

011

Cand legumele sunt fierte se pune laptele si mai lasam sa fierba cateva minute.

015

Verificam de gust si daca mai trebuie adaugam sare sau vegeta si presaram marar si patrunjel verde tocat marunt.

017

La servire adaugam suc de lamaie, crutoane de paine prajita, ardei iute, smantana sau asa simpla cu am facut eu. Este foarte buna si rece.

023

IMG_0014

Pofta buna! 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s