Budinca de tapioca

065

Tapioca se mai cunoaste si sub denumirea de yuca, se extrage din radacina plantei numită manioc, originară din zona sud-americană. Beneficiile aduse de tapioca în organism: îmbunătăţirea  circulaţiei sângelui, a digestiei, reducerea colesterolului, menţinerea sănătăţii inimii, prevenirea bolii Alzheimer, a diabetului, a malformaţiilor congenitale, de asemenea, protejează densitatea minerală a oaselor, ajută la creşterea numărului de globule roşii din sânge si nu contine gluten. Mai mult, tapioca conţine vitamine din complexul B, precum şi fier, magneziu şi calciu, o cană conţine aproximativ 45% din cantitatea zilnică de carbohidraţi. Acum ca stim cat de minunata este tapioca sa ne apucam si de desertul nostru de azi si anume budinca de tapioca cu jeleu de fructe si ciocolata, o minunatie! 🙂 Gasiti mai multe variante pe blogul Ceraselei, caruia ii multumesc pentru sfaturi si reteta 🙂   https://cerulina.wordpress.com/2012/02/19/710/

095

Ingrediente

– 8 linguri de perle de tapioca

-1.3 litru lapte

– 250 g zahar

– 3 oua

– 1 esenta vanilie

Pentru jeleul de fructe

– 2 portocale

– 3 kiwi

– 4 linguri zahar

– 1/2 lingurita turmeric

– 3-4 picaturi pandan

– 2 linguri amidon

Mod de preparare

Punem perlele de tapioca la muiat in apa si le tinem 2-3 ore.

025

Intre timp facem jeleul de fructe. Curatam cele 3 kiwi de coaja si le pasam cu blenderul apoi le punem la fiert impreuna cu 2 linguri zahar, picaturile de pandan si o lingura de amidon.

028

Se amesteca incontinuu pana vom obtine un jeleu legat si cremos.

030

Se lasa sa se raceasca putin.

031

Vom face si jeleul de portocale, stoarcem cele doua portocale, punem 2 linguri de zahar, turmericul si lingura de amidon.

033

Procedam la fel ca si la jeleul de kiwi.

034

Il lasam sa se raceasca putin.

040

Perlele de tapioca sau umflat asa ca trecem la pregatirea budincii, strecuram perlele de apa.

042

Punem laptele la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam tapioca, zaharul si esenta de vanilie. Lasam sa fiarba 20-25 minute dupa care adaugam ouale batute in fir subtire, amestecam bine si mai lasam la fiert aproximativ 10 minute. Asa arata la final.

045

Punem budinca in pahare, cupe, boluri sau in ce doriți . Am pus prima data cele cu jeleu, iar la cele cu ciocolata am impartit restul de budinca in doua si in una am adaugat ciocolata rasa.

065

Cu jeleul de portocale.

072

074

Cu jeleu de kiwi.

081

082

Cu ambele jeleuri puse in tabla de sah.

076

077

087

Cu ciocolata.

071

069

Cu merisoare si ciocolata, o alta varianta facuta mai demult.

455

096

IMG_5756

Cate una din fiecare 😉 ca sa impac pe toata lumea. 🙂

089

095

Cu dulceata de maci salbatici.

051

054

Se serveste calduta sau rece. Sa va fie de bine! 🙂 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s