Creier pane cu cartofi mov

025

Simplu, rapid, gustos si foarte usor de facut, un preparat cu care va veti impresiona atat familia cat si  musafirii.

Ingrediente

– 500g creier de porc

– 2 oua

– 2-3 linguri de faina

– sare

– piper

– chili (optional)

– ulei pentru prajit

Pentru cartofii mov

– o caserola de cartofi mov(4-5 bucati)

– 2 linguri ulei de masline

– 1/2 lamaie

– sare 

– piper

– patrunjel verde

– chili

Mod de preparare

Creierul se dezgheata, se curata de pielite, se spala bine, apoi se sterge bine de apa. Intr-un castron batem ouale bine cu sare, piper si chili. Bucatile de creier se tavalesc prin faina apoi prin oul batut si se prajesc in baie de ulei incins. Se scot pe prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

015

017

Cartofii mov se fiert cu coaja in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert se curata de coaja, se zdrobesc cu furculita si se adauga suc de lamaie (intensifica culoarea mov a cortofilor), piper, ulei de masline, sare daca mai este cazul, chili daca va place mai piparat si patrunjel verde tocat marunt. Se amesteca totul bine apoi se pune pe farfurie alaturi de creierul pane si castraveti murati.

018

029

Sa va fie de bine! 🙂

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s