Tort Egiptean

IMG_7862

060

Pentru noi este combinatia perfecta: bezea crocanta cu nuca , o crema aromata de vanilie si o crema pufoasa de frisca cu nuca prajita si zahar caramelizat, toate se topesc in gura. Sper din tot sufletul sa-l incercati si voi pentru ca este de-a dreptul delicios! Am sa va prezint varianta mea. 🙂

IMG_7768059

Ingrediente

Pentu blat

– 6 albusuri

– 6 linguri zahar

– 3 linguri faina

– 150 g nuca macinata

Pentru crema de galbenusuri

– 6 galbenusuri

– 6 linguri zahar

– 500 ml lapte

– 3 linguri amidon

– 250 g unt 80% grasime

– 1 esenta vanilie

– 1 pastaie vanilie

Pentru crema de frisca

– 500 ml smantana pentru frisca

– 200 g zahar pudra

– 200 g nuca prajita tocata marunt

– 150 g zahar caramelizat 

Mod de preparare

Pregatim ingredientele petru cele trei blaturi care le vom face pe rand, deci 2 albusuri, 2 linguri zahar, 1 lingura faina si 50 g nuca macinata, se coace pe fundul tavii la foc mic spre mediu aproximativ 20-25 minute. La fel procedam si cu celelalte blaturi.

015

Cat timp se coc blaturile facem crema de galbenusuri. Amestecam galbenusurile cu zaharul, amidonul si laptele pe care le punem sa fiarba la foc mic pana se ingroasa amestecand continuu ca sa nu se prinda, adaugam esenta si pastaia de vanilie si lasam crema sa se raceasca.

014

Se bate untul spuma iar crema o adaugam lingura cu lingura, continuam sa batem bine pana vom obtine o crema pufoasa si fina.

050

Pentru crema de frisca cu caramel si nuca, se pune zaharul intr-o cratita si se caramelizeaza la foc mic apoi se toarna fierbinte pe o foaie de copt, se lasa la racit dupa care se dezlipeste si se zdrobeste cu ciocanul de batut carnea, oprim cateva bucati pentru ornat. Nuca se toaca marunt si se prajeste, nu uitam sa oprim putina nuca pentru ornat. Batem frisca bine apoi adaugam caramelul zdrobit si nuca prajita.

052

Omogenizam bine crema.

054

Asamblare tort, punem un blat apoi crema de galbenusuri, crema de frisca, blat, crema de galbenusuri,crema de frisca, ultimul blat si crema de galbenusuri iar cu restul de crema de frisca imbracam tortul roata. Rezultatul final: trei blaturi, trei straturi de crema, doua de frisca.

058

Se orneaza cu zahar caramelizat, nuca prajita, migdale, in funcție de imaginatia fiecaruia.

061

IMG_7765

095

Sectiune.

IMG_7843

152

144

156

Sa-l savurati cu placere alaturi de cei dragi! 🙂 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s