Alcazale

046

Delicioasele Alcazale , spuma de albus cu multa nuca si crema de ciocolata care se topeste in gura le fac sa dispara imediat de pe platou 🙂 asa ca va invit si pe voi sa le gustati.

107

Ingrediente

Pentru bezele

– 4 albusuri

– 250 g zahar

– 400g nuca macinata

Pentru crema

– 4 galbenusuri

– 4 linguri de zahar

– 3 linguri cacao

– 100 ml lapte

– 1 esenta de rom

– 250 g unt

Pentru decor

– 100 g nuca macinata prajita

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,  zaharul il punem treptat si batem bine pana obtinem o spuma ferma si lucioasa. Adaugam nuca macinata si amestecam usor cu ajutorul unei spatule. Cu o lingurita punem gramajoare mici lasand cam 2 cm distanta intre ele.

021

Se coc la foc mic 8-10 minute, bezelele nu trebuie sa se arda ci sa se usuce. Le vedeti mai jos fata-verso.

 022

Cat timp bezelele se coc pregatim crema. Galbenusurile cu zaharul, cacaua, esenta de rom si laptele se fierb pe aburi pana se ingroasa, apoi lasam crema sa se raceasca.

024

Batem untul spuma si adaugam crema racita pe rand, se bate pana devine fina si pufoasa.

040

Bezelele se lipesc doua cate doua cu un strat generos de crema  apoi le  tavalim prin nuca prajita si macinata, se pastreaza la rece.

042

043

045

106

Sa le savurati cu placere! 🙂

Anunțuri

3 gânduri despre &8222;Alcazale&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s