Tort de mere cu nuca, migdale si sos caramel

010

Tort de mere cu sos caramel, nuci si migdale, aceasta combinatie mi-a placut foarte mult iar sosul de caramel ii accentueaza si mai mult gustul. 

009

Ingrediente

– 5-6 linguri zahar pentru caramel

– 12 mere

– un borcan gem capsuni

Pentru blat

– 300 ml apa minerala

– 150 gr zahar

– 150 ml ulei

– 200 g faina

– 50 g migdale

– 50 g nuca taiata marunt

– 2 plicuri zahar vanilat

– 1 praf de copt

– scortisoara

Pentru sosul de caramel

– 150 gr zahar

– 100g unt

– 150 ml smantana

– un praf de sare

Pentru decor

– 50 g migdale prajite

– 4  physalis sau alte fructe

Mod de preparare

Caramelizam cele 5-6 linguri de zahar si imbracam peretii cratitei. Curatam merele de coaja si cotoare si le punem in cratita, apoi umplem scobitura cu gem.

001

Presaram deasupra scortisoara si introducem cratita in cuptor pentru 25-30 minute.

002

Cat timp se coc merele pregatim blatul. Amestecam 300 ml apa minerala cu 150 g zahar, 150 ml ulei si zaharul vanilat, apoi adaugam 200g faina, praful de copt migdalele si nucile taiate marunt.

003

Turnam compozitia peste mere si introducem din nou cratita la cuptor pentru 50-60 minute.

004

Dupa ce a trecut testul scobitorii scoatem cratita din cuptor.

005

Rasturnam cratita pe un platou si lasam tortul sa se raceasca.  Nu scoatem insa cratita decat atunci cand tortul este rece.

006

Preparam sosul de caramel, zaharul se caramelizeaza se adauga untul apoi smantana si praful de sare dupa care fierbem pana obtinem un sos cremos si omogen.

007

Se orneaza cu migdale prajite si fructe, eu am folosit physalis.

011

012

Sectiune.

024

019

025

Sa-l savurati cu placere! 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s