Rulouri din piept de pui cu spanac si cascaval

029

O alta versiune a pieptului de pui umplut cu spanac si cascaval alaturi de un orez cu ardei si un sos de portocale cu ghimbir, iar daca o veti face vei găsi această reţetă ca fiind delicioasă, arătoasă si consistenta. 

034

Ingrediente

– 1 kg  piept de pui dezosat

– 1 pachet frunze proaspete de spanac

– 150 g cascaval

– sare

– piper

– 2 oua

– 4-5 linguri faina

– 4-5 linguri pesmet

– ulei pentru prajit

Pentru orez

– 1 ceapa

– 1 lingura pasta de ardei

– ardei rosu, galben, verde, cate o jumatate din fiecare

– 1 cana orez

– patrunjel verde

– chives

– sare

– piper

– curry

– 2 linguri ulei de masline

Pentru sos

– 1 portocala

– 1 lingurita pasta de ghimbir cu portocala sau ghimbir ras si coaja de portocala

– 1 lingurita amidon

– sare

Mod de preparare

Pieptul de pui spalat si sters de apa il taiem felii si il bate cu batatorul de carne. Spanacul il spalam si il scurgem de apa. Cascavalul il taiem bastonase cam de 1 cm grosime.

007

Fiecare felie de carne o condimentam cu sare si piper, punem 1-2 frunze de spanac si o bucata de cascaval si rulam stras.

009

Astfel procedam cu toate feliile de carne, iar rulourile rezultate le dam prin faina, ou batut cu sare si piper si pesmet.

018

Se prajesc in baie de ulei la foc mediu pentru a se patrunde bine.

019

Pentru orez am taiat o ceapa marunt si am pus-o la dinstuit impreuna cu o lingura de pasta de ardei in ulei de masline.

001

Adaugam orezul care a fost spalat inainte, ardeii taiati felii, curry si lasam un minut sa se prajeasca apoi adaugam 3 cani de apa si  lasam sa fiarba 10 minute.

004

Dupa trecerea timpului oprim focul punem capacul si lasam alte 10 minute timp in care orezul se umfla si absoarbe tot lichidul care a mai ramas. Adaugam patrunjel verde si chives  tocat marunt. 

013

Amestecam totul bine si punem capacul.

014

Pentru sosul de portocale am stors o portocala mai mare sau doua mai mici iar sucul obtinut l-am pus in wok unde am adaugat pasta de ghimbir cu portocala, lingurita de amidon si  amestecam totul bine. Se fierbe pana obtinem un sos legat apoi verificam de gust si adaugam putina sare si miere daca dorim mai dulce.

807

Se aranjeaza totul pe farfurie iar gustul final sa stiti ca este senzational.

035

036

046

Sa va fie de bine! 🙂

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Rulouri din piept de pui cu spanac si cascaval&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s