Placinta cu mere si sos de vanilie

016

O palcinta aromata cu mere si scortisoara alaturi de un delicios sos de vanilie.

028

Ingrediente 

Pentru placinta

– un pachet aluat foietaj

– 2 kg mere

– 1 lamaie

– 4-5 linguri zahar

– 2 linguri amidon

– scortisoara

– 1-2 linguri gris

– 1 galbenus

Pentru sos

– 500 ml lapte

– 2 galbenusuri

– 2-3 linguri zahar

– 1 lingura amidon

– 1 esenta vanilie

– 1/2 lingurita turmeric

Mod de preparare

Curatam merele, le taiem cubulete , le stropim cu suc de lamaie dupa care adaugam zaharul, amidonul, scortisoara. Intindem putin una dintre foi si o punem in tava tapetata cu hartie de copt. Presaram grisul, apoi punem merele iar din cealalta foaie taiem fasii care le impletim in forma de grilaj. Ungem placinta cu galbenus, presaram zahar brun si o introducem in cuptorul preincalzit aproximativ 45 minute, pana se rumenește frumos.

01

03

010

Gata coapta.

05

06

Pentru sosul de vanilie se amesteca galbenusurile cu  amidonul, zaharul,  esenta de vanilie, turmericul si laptele. Amestecam totul bine si punem la fiert pana se ingroasa. Pentru un plus de savoare se pot adauga semintele de la un baton de vanilie. Se serveste impreuna cu placinta si este de-a dreptul un deliciu.

029

028

IMG_6165

IMG_6171

Sa o savurati cu placere! 🙂

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s