Clatite a la „Ana Lugojana”

IMG_0442

Clatitele adolescentei mele, abia asteptam sa mergem la bunici ca sa trecem pe langa faimosul han Ana Lugojana si sa mancam delicioasele clatite. La mine acasa sunt trecute la „specialitatea casei” fiind favorite.                                                  Reteta o gasiti  pe blogul Laurei Laurentiu, Retete ca la mama:    http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/deserturi-dulciuri-de-casa/clatite-banatene-sau-ca-la-ana-lugojana.htmlAcum am sa va prezint si varianta mea putin schimbata dupa gusturile si placerile noastre.

IMG_0427

IMG_8851

Ingrediente

Pentru clatite

– 4 oua

– 500 g faina

– 500 ml lapte

– 500 ml apa minerala

– 100 ml ulei

– 1 praf de sare

– 1 lingura zahar

– ulei pentru prajit

Pentru umplutura

– 750 g branza dulce de vaci

– 1 ou

– 150 g zahar

– 1 esenta de vanilie

– 1 lingurita coaja rasa de portocala

– 1/2 lingurita turmeric

– 150 g stafide

Pentru sosul de vanilie

– 8 galbenusuri

– 1 esenta de vanilie

– 80 g zahar pudra vanilat

– 600 g smantana 

– 1 lingurita coaja de portocala

Pentru bezea

– 8 albusuri

– 1 praf de sare

– 150 g zahar

Mod de preparare

Preparam aluatul de clatite si le prajim in tigaie, eu am o tigaie cu diametrul de 27 cm si au iesit 26 de clatite.

016

Pregatim umplutura, branza, oul, zaharul si esenta de vanilie se amesteca cu blenderul vertical pentru a obtine o crema fina si pufoasa.

017

Adaugam coaja de portocala si turmericul.

019

Amestecam totul bine dupa care adaugam stafidele. Eu am umplut o parte fara pentru mofturosi. 🙂 

050

Umplem clatitele si le aranjan in forme individuale sau in tava, care a fost unsa in prealabil cu unt.

051

056

058

Preparam sosul de vanilie, galbenusurile le amestecam cu zaharul si esenta de vanilie pana isi dubleaza volumul si devine o crema pufoasa.060

Adaugam smantana si o lingurita de coaja de portocale.

063

Turnam sosul peste clatite.

065

068

071

Introducem clatitele in cuptorul preincalzit aproximativ 5-10 minute, timp in care batem albusurile spuma cu praful de sare si zaharul.

073

Scoatem clatitele din cuptor si observam ca pe marginea vasului crema s-a inchegat.

076

074

075

Cu ajutorul unei linguri punem bezeaua repede peste clatite, se poate folosi si un pos.

077

078

Se introduc din nou la cuptor pana se rumeneste bezeaua.

082

080

083

IMG_8855

Se servesc imediat, fierbinti, sunt delicioase!!!!!

097

IMG_0440

Sa le savurati cu placere alaturi de cei dragi! 😉

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Clatite a la „Ana Lugojana”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s