Cannelloni cu spanac si cascaval afumat

033

Dupa ce am incercat cannelloni cu umplutura de carne si am fost incantati am decis sa schimb umplututa: cu spanac si cascaval afumat, iar rezultatul a fost de-a dreptul delicios.

021

Ingrediente

– 12 tuburi cannelloni ( 1/2 cutie)

– 500 g spanac 

– 250 g cascaval afumat

– 2 oua

– sare

– piper

– nucsoara

– ulei de masline

– 1 lingura faina

Pentru sos

– 50 grame unt

– 2 linguri faina

– 500 ml lapte

– 100 g branza sarata

– sare

– piper

– nucsoara

 

Mod de preparare

Spalam spanacul si il oparim 2-3 minute dupa care il scurgem bine de lichid.

001

Pregatim restul ingredientelor.

002

Pana se raceste spanacul pregatim sosul. Intr-o cratita punem untul sa se topeasca, adaugam branza iar cand s-a topit adaugam faina dupa care turnam laptele si amestecam sa nu se formeze cocoloase pana se ingroasa sosul. Potrivim de gust cu sare, piper si nucsoara.

012

Tocam spanacul marunt.

003

Intr-un vas punem spanacul tocat, cascavalul ras din care oprim aproximativ 50 g pentru a presara deasupra, ouale batute, lingura de faina,sare, piper, nucsoara.

004

Amestecam totul bine.

006

Cu aceasta compozitie umplem tuburile de cannelloni.

008

Ungem un vas de yena cu ulei de masline si  aranjam tuburile de cannelloni umplute.

010

Turnam sosul peste cannelloni si ii ridicam cu grija ca sa ajunga sosul si dedesupt, dupa care introducem vasul in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.

014

Scoatem tava si adaugam restul de cascaval dupa care introducem din nou vasul in cuptor si punem functia de grill a cuptorului pentru a se rumenii frumos.

020

Dupa ce s-a racit putin se portioneaza pe farfurie si decoreaza dupa placerea fiecaruia, eu am adaugat parmezan ras, fulgi de chili si cives.

022

029

Pofta buna! 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s