Lapte de pasare

img_6344

042

Lapte de pasare, minunatul desert al copilariei, fin, aromat, usor de facut, pe care nu l-as refuza niciodata, fie iarna fie vara, in orice moment al zilei. 🙂

img_6347

024

Ingrediente

– 1 l lapte

– 5 oua

– 200 g zahar

– 1 lingura cu varf amidon

– 1 esenta de vanilie

– 1/2 lingurita turmeric

Mod de preparare

Separam ouale, galbenusurile le amestecam cu 100 g zahar, amidonul, turmericul si esenta de vanilie.

019

Adaugam laptele, omogenizam totul dupa care punem cratita  pe foc si amestecam mereu sa nu se prinda, pana se ingroasa crema. 

020

Lasam crema sa se raceasca putin si inca fierbinte o punem in boluri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si 100 g zahar.

021

Introducem vasul in cuptorul de microunde cam un minut, apoi am rasturnat  spuma de albus pe un fund de lemn si am taiat-o cubulete.

022

Cubuletele de albus le-am pus peste crema. Puteti orna cu boabe de cafea, fulgi de migdale, zahar caramelizat, ciocolata rasa, fructe…… sau cu ce va place.

025

img_3145

img_6348

Laptele de pasare se serveste in portii individuale, rece.

036

img_3147

img_6342

Sa va mearga la suflet si sa aveti pofta asa cum avem noi de fiacare data. 🙂 

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Lapte de pasare&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s