O prajitura ciocolatoasa, cu invelis crocant, miez cremos, migdale prajite si decorata cu o crema pufoasa de frisca si ciocolata.
Ingrediente
– 300 g ciocolata amaruie
– 6 oua
– 150 g unt 80% grasime
– 100 g migdale
– 200 g zahar
– 7 linguri amidon
– 1 cescuta cafea espresso
– 100 ml smantana pentru frisca
Pentru decor:
– 200 ml smantana pentru frisca
– 1 ciocolata alba
– 1 ciocolata cu lapte
Mod de preparare
Prajim migdalele in wok.
Intr-o cratita punem smantana la incalzit, adaugam ciocolata si untul amestecam bine si lasam la racit.
Separam ouale. Intr-un vas mai mare, batem spuma galbenusurile cu jumatate din zahar.
La fel procedam si cu albusurile, le batem spuma cu cealalta jumatate de zahar.
Amidonul il amestecam cu cafeaua espresso.
Peste spuma de galbenusuri turnam ciocolata topita.
Adaugam amidonul cu cafea, amestecam bine si punem migdalele.
Punem spuma de albusuri si amestecam cu telul ca sa ramana pufoasa si aerata.
Se pune in forma de tarta (diametru 27 cm) si se da la cuptor 40-45 minute.
Nu va speriati, deasupra se face o crusta crocanta care va crapa. 🙂
Lasam sa se raceasca si intre timp praparam frisca cu ciocolata pentru decor.
Topim ciocolata in bain-marie. Batem smantana si o impartim in jumatate. Adaugam ciocolata alba topita peste frisca.
Batem bine pana obtinem o crema pufoasa.
La fel procedam si cu ciocolata de lapte.
Trecem la decorarea prajiturii, punem crema obtinuta in pos si ornam dupa imaginatia fiecaruia.
Sectiune.
Alaturi de o limonada cu menta.
Sa aveti pofta! 🙂
A fost foarte buna!
ApreciazăApreciază