Tarta cu ciocolata, migdale si cafea

105

O prajitura ciocolatoasa, cu invelis crocant, miez cremos, migdale prajite si decorata cu o crema pufoasa de frisca si ciocolata.

106

Ingrediente

– 300 g ciocolata amaruie

– 6 oua

– 150 g unt 80% grasime

– 100 g migdale

– 200 g zahar

– 7 linguri amidon

– 1 cescuta cafea espresso 

– 100 ml smantana pentru frisca

Pentru decor: 

– 200 ml smantana pentru frisca

– 1 ciocolata alba

– 1 ciocolata cu lapte

 

Mod de preparare

 

Prajim migdalele in wok.

011

Intr-o cratita punem smantana la incalzit, adaugam ciocolata si untul amestecam bine si lasam la racit.

036

Separam ouale. Intr-un vas mai mare, batem spuma galbenusurile cu jumatate din zahar.

045

La fel procedam si cu albusurile, le batem spuma cu cealalta jumatate de zahar.

050

Amidonul il amestecam cu cafeaua espresso. 

Peste spuma de galbenusuri turnam ciocolata topita.

052

Adaugam amidonul cu cafea, amestecam bine si punem migdalele.

054

Punem spuma de albusuri si amestecam cu telul ca sa ramana pufoasa si aerata.

057

Se pune in forma de tarta (diametru 27 cm) si se da la cuptor 40-45 minute.

060

Nu va speriati, deasupra se face o crusta crocanta care va crapa. 🙂

065

Lasam sa se raceasca si intre timp praparam frisca cu ciocolata pentru decor.

Topim ciocolata in bain-marie. Batem smantana si o impartim in jumatate. Adaugam ciocolata alba topita peste frisca.

090

Batem bine pana obtinem o crema pufoasa.

092

La fel procedam si cu ciocolata de lapte.

093

 

095

Trecem la decorarea prajiturii, punem crema obtinuta in pos si ornam dupa imaginatia fiecaruia.

096

 

104

Sectiune.

110

 

141

109

 

129

Alaturi de o limonada cu menta.

117

 

118

 

152

 

153

 Sa aveti pofta! 🙂

Un gând despre &8222;Tarta cu ciocolata, migdale si cafea&8221;

Lasă un comentariu