Crema de dovleac

026

067

Cremă de dovleac, un desert surprinzător, aromat, cremos, fin si delicios, servit cu piscoturi si capsuni este ceea ce va propun sa incercati si voi.

051

Ingrediente

– 1 kg dovleac 

– 250 ml lapte de soia

– 6 linguri amidon

– 2 plicuri zahar vanilat

– 250 g zahar

– 4 oua

– 200 g piscoturi

– 2 lingurite cafea ness

– scortisoara

– 6-8 capsuni 

Mod de preparare

Curatam dovleacul, il taiem bucatele si il punem la fiert. Dupa ce s-a fiert il strecuram si il lasam in sita sa se stoarca bine de apa.

002

Intre timp separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o spuma ferma si lucioasa.

007

Intr-un castron amestecam gabenusurile cu amidonul, zaharul vanilat si laptele de soia. Punem intr-o cratita cu fund dublu pe foc dovleacul scurs si cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de galbenusuri,o lingurita de scortisoara,si amestecam incontinuu pana se ingroasa crema.

013

Luam de pe foc si in crema fierbinte adaugam 2 linguri de spuma de albusurile si amestecam cu grija de sus in jos.

014

Adaugam si restul de spuma de albusuri si cu ajutorul unui tel batem crema ca sa ramana pufoasa.

016

Asa arata crema la sfarsit.

018

Dizolvam cafeaua ness in 100 ml apa rece. Rupem piscoturile in jumatate. In cupe sau castronele punem o lingura de crema de dovleac, piscoturi inmuiate in cafea, din nou crema si piscoturi si ornam cu capsuni si scotrisoara.

027

055

031

062

Am pregatit si pentru draga mea prietena Cerasela. 🙂 

049

Sper sa va placa aceasta fina si aromata crema de dovleac. 🙂

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Crema de dovleac&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s