Ciorba de perisoare

031

 

Ciorba de perisoare e printre cele mai reprezentative mancaruri romanesti, nu cred ca exista roman care sa nu fi mancat macar o data ciorba de perisoare, este usor de facut si foarte buna. Se face in nenumarate feluri iar acum am sa va prezint si varianta mea.

024

 

Ingrediente

– 2 morcovi

– 1 patrunjel

– 1 telina mica

– 1 bucatica mica de dovlecel 

– 1 ardei rosu

– 1 ardei galben

– 1 ceapa

– 2 tije apio (tulpina de telina)

– 1 conserva  pulpa de rosii

– 2-3 linguri ulei de masline

– 500g carne macinata

– 1 ou si 3 galbenusuri

-1 ceapa rosie

– 1 legatura patrunjel verde

– 75g orez cu bob lung

– sare

– piper

– boia dulce

 

Mod de preparare

Curatam legumele, le spalam si le taiem marunt. Eu am ras pe razatoarea mare morcovii, patrunjelul,gulia,dovlecelul si telina iar restul am tocat marunt.

006

 

Intr-o oala mai mare pune la dinstuit in ulei de masline  legumele.

008

 

Se adauga 3.5 litri apa si se lasa la fiert. Cat fierb legumele ne ocupam de perisoare.

Intr-un castron punem carnea, ceapa rosie tocata marunt, oul, jumatate din legatura de patrunjel, sare, piper, boia dulce.

011

Amestecam bine carnea  si cu mainile ude formam perisoarele, de preferinta zic eu cat mai mici.

015

 

Punem conserva de pulpa de rosii sau rosii tocate marunt, lasam sa dea in clocot vreo 2-3 minute dupa care adaugam perisoarele. Lasam sa fierba aproximativ 20-25 minute pana cand perisoarele incep sa se ridice la suprafata .

017

 

Se opreste focul si se acopera cu capacul ca sa se amestece toate aromele in oala. Smantana cu galbenusurile se amesteca bine. Nu aruncati albusurile, se pot pune intr-o punga la congelator si cand se strang destule se poate face de exemplu un minunat chec de albusuri.

018

Se dilueaza  smantana cu un polonic de ciorba fierbinte si se rastoarne in oala. Se potriveste de gust cu sare si piper si se adauga patrunjel verde tocat marunt.

022

 

Ciorba de perisoare este gata pentru a fi servita alaturi de un ardei iute.

023

 

028

 

027

 

Sa va fie de bine!

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Ciorba de perisoare&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s