Piept si pulpe de rata caramelizate cu bambus si sos de portocale

828

O friptura fina, deliciosa, dulce- aromata, caramelizata, cu garnitura de bambus crocant si un sos dulce acrisor de portocale, poate satisface cele mai rafinate gusturi.

829

Ingrediente

– 1 piept de rata

– 2 pulpe rata

– un borcan muguri de bambus

– 1 portocala

– 3 linguri miere

– sos de soia

– szechuan pepper

– ghimbir sau pudra de ghimbir

– pudra de chili

– sweet chili

– otet de orez

– 2 linguri unt

– 2 lingurite amidon

– sare

Mod de preparare

In primul rand crestam in zigzag pielea pieptului de rata fara a ajunge la carne si pregatim baitul in care o sa stea cel putin o ora. Am facut un amestec din fenicul, scortisoara, szechuan pepper. 

799

Amestecul rezultat l-am amestecat cu sos de soia si pudra de chili. In baitul rezultat am lasat carnea aproximativ 2 ore.

802

Wok-ul l-am incins bine, am pus pieptul de rata cu piele in jos fara ulei fiindca isi lasa suficienta grasime timp de 2 minute.

803

Am intors pieptul de rata si l-am lasat alte 2 minute.

804

La fel procedam si cu pulpele de rata. 

In baitul ramas mai adaugam 2-3 linguri de sos de soia, 2 linguri de miere si ghimbir. Amestecam totul bine si ungem carne pe toate partile. Intr-un vas de yena punem bucatile de carne cu tot cu bait si introducem la cuptor la foc mediu pentru 30 minute.

805

Scoatem pieptul de rata iar pulpele le mai lasam inca 20-25 minute pentru a se patrunde bine. Asa arata dupa ce le-am scos din cuptor.

808

In timp ce carnea este la cuptor pregatim garnitura si sosul de portocale. Scurgem bine feliile de muguri de bambus. Punem wok-ul la incins si adaugam o lingura de unt, mugurii de bambus, o lingurita sweet chili, o lingurita otet de orez, sare, ghimbir.

806

Scoatem bambusul pe o farfurie.

Pentru sosul de portocale avem nevoie de sucul de la o portocala, aproximativ 100ml pe care il strecuram. In wok punem o lingura de unt sucul de portocale amestecat cu o lingurita amidon si lasa sa fiarba pana se reduce si se formeaza un sos cremos.

807

Scoatem carnea din vas si daca sosul ramas este subtire mai adaugam o lingurita de amidon ca sa aibe aceeasi  consistenta ca si sosul de portocale.

Toate fiind pregatite trecem la montarea farfuriilor.

Piept de rata caramelizat cu bambus si sos de portocale.

814

815

816

817

Pulpa de rata caramelizata cu bambus si sos de portocale.

823

825

820

818

Sa le savurati cu placere alaturi de cei dragi.

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Piept si pulpe de rata caramelizate cu bambus si sos de portocale&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s