Salata de raci cu maioneza

IMG_3716

 

Va propun o salata foarte delicioasa, demna de a fi preparata si la mesele festive,  este extrem de gustoasa, rapida si foarte usor de preparat. Dar pentru a o savura avem nevoie in primul rand de minunatii si gustosii raci.

IMG_3683

 

Ingrediente

– 1 kg raci vii sau 200g carne de raci fierti 

– maioneza dintr-un ou

-2-3 linguri iaurt grecesc

– boia

-sare

-piper

-patrunjel

-2 catei de usturoi

-1-2 lamai

Mod de preparare

In cazul meu racii au fost vii,  le-am  scos intestinul si i-am spalat in 3-4 ape.

IMG_3664

 

IMG_3665

 

IMG_3674

Se oparesc in apa cu 3 foi dafin,cativa catei de usturoi,sare si piper, 10 minute cu capacul pus dupa care ii lasam sa se raceasca in zeama lor.

IMG_3678

IMG_3680

 

Asa arata dupa ce s-au racit. Pentru a afla mai in detaliu cum se procedeaza va rog sa acesati urmatorul link, prietena mea Laura Laurentiu, va explica pe indelete toti pasii. http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/peste-fructe-de-mare/cum-se-pregatesc-racii.html

 

 

 

IMG_3682

 

Se curata carnea din clesti si din coada.

IMG_3699

 

Carnea este delicioasa si se poate comsuma ca atare stropita cu diverse sosuri si lamaie.

IMG_3700

Dar in cazul meu am vrut o salata cu maioneza si carne de raci, deci in maioneza facuta dintr-un ou adaugam iaurtul grecesc, boia, sare, piper, mărar, pătrunjel, 2catei de usturoi, racii tăiati mărunt si zeama de lamaie. Se serveste cu paine prajita sau cu seminte si felii de lamaie, este deliciosa si racoroasa.

IMG_3717

Sa va fie de bine!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s