Calamari umpluti

 

IMG_5786

Pentru cei ce iubesc fructele de mare, aceasta reteta de calamari umpluti cu branza feta si branza de capra este un deliciu! Cu siguranta atunci cand  gustati o sa va duceti cu gandul la Grecia, la vacanta, soare….. eu as putea manca calamari in fiecare zi. 🙂

Ingrediente

– 8 calamari 

-250g branza de capra

-250g branza feta

– 1 ardei rosu

-1 ardei galben

– 3 fire ceapa verde

-3 rosii 

-marar

-patrunjel

-piper

-sare

-1 lamaie

– 4-5 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Decongelam calamarii si ii spalam bine.

IMG_5230

Facem o marinata din ulei de masline, piper si lamaie. O turnam peste calamari si ii lasam asa pana facem umplutura. Intr-o cratita, wok punem legumele taiate marunt la dinstuit in ulei de masline. Luam  de pe foc si adaugam branzeturile taiate cuburi, amestecam bine, punem mararul si patrunjelul tocat marunt, piper, sare daca mai este nevoie. 

IMG_5228

Cu aceasta compozitie umplem calamarii si sigilam capetii cu ajutorul unor scobitori pentru a impiedeca ca umplutura sa se scurga. Se pun pe grilul bine incins si se lasa cate 5 minute pe fiecare parte, nu-i lasati mai mult pentru ca se vor intarii.

IMG_5232

Sunt gata atunci cand din alb transparent devin albi mati si brazdati de dungile maronii de la gril.

IMG_5233 - Copy

IMG_5233

Se servesc cu salata verde, rucola sau spanac tras la tigaie si lamaie.

IMG_5239

IMG_5788

IMG_5781

Sa va fie de bine!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s